Thursday, 28 March, 2024

Ένταξη 21 ολυμπιονικών στις Ένοπλες Δυνάμεις, σε ειδική εκδήλωση

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι η ένταξη των ολυμπιονικών μας στις Ένοπλες Δυνάμεις αποτελεί ελάχιστο δείγμα αναγνώρισης της προσφοράς τους στη χώρα.

Την ένταξη στις Ένοπλες Δυνάμεις 21 νέων ολυμπιονικών, με την απονομή ιδιότητας εφέδρων εν ενεργεία αξιωματικών, ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων «Ιωάννης Καποδίστριας» του υπουργείου. Όπως ανακοινώθηκε, ο κ. Παναγιωτόπουλος υποδέχθηκε τους ολυμπιονίκες προκειμένου να τους τιμήσει για τα επιτεύγματα που επέτυχαν και χάρισαν υπερηφάνεια, τιμή και συγκίνηση στην ελληνική κοινωνία. Ο υπουργός υπογράμμισε ότι η ένταξη των ολυμπιονικών μας στις Ένοπλες Δυνάμεις αποτελεί ελάχιστο δείγμα αναγνώρισης της προσφοράς τους στη χώρα.

Η σχετική ΚΥΑ μεταξύ των υπουργείων Πολιτισμού και Αθλητισμού και Εθνικής Άμυνας υπεγράφη τον Αύγουστο του 2021.

Η διαδικασία ένταξής τους, η οποία ξεκίνησε τον Νοέμβριο το 2022, βρίσκεται σε ιδιαίτερα προχωρημένο στάδιο, καθόσον αναμένονται οι αποφάσεις των Ανωτάτων Υγειονομικών Επιτροπών, ώστε να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα.

Παρόντες στην τελετή ήταν ο υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ, αντιναύαρχος Φραγκίσκος Λελούδας ΠΝ, ο αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης, ο αρχηγός ΓΕΝ, αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ, ο υπαρχηγός ΓΕΑ, υποπτέραρχος (Ι) Αντώνιος Πανίδης και ο διευθυντής του Ανωτάτου Συμβουλίου Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ), πλοίαρχος Δημήτριος Ανδριόπουλος.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου