Thursday, 28 March, 2024

Ένταση μεταξύ υγειονομικών και αστυνομικών, έξω από τον Ευαγγελισμό

Ένταση στο προαύλιο χώρου του Ευαγγελισμού επικράτησε νωρίτερα το πρωί της Τρίτης, 7 Απριλίου, όταν ομάδα αστυνομικών εισήλθε στο χώρο

όπου γινόταν η ανοιχτή συγκέντρωση των υγειονομικών με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας.
Η αστυνομία θέλησε να εφαρμόσει τα μέτρα για τον κορονοϊό, καθώς στο σημείο βρίσκονταν πάνω από δέκα άτομα, με αποτέλεσμα οι γιατροί να αντιδράσουν έντονα και οι αστυνομικοί να αποχωρήσουν.
Όσον αφορά την συγκέντρωση, οι υγειονομικοί διεκδικούν, μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών, πλήρη επίταξη άνευ όρων κλινών, κλινικών, κρεβατιών ΜΕΘ, εξοπλισμού εργαστηρίων και του προσωπικού του ιδιωτικού τομέα περίθαλψης και ένταξή του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας, καθώς και μέσα ατομικής προστασίας για όλους τους υγειονομικούς.
Επίσης κράτησαν ενός λεπτού σιγή για όλους τους νοσοκομειακούς που έχασαν στην ζωή τους πάνω στην «μάχη».
Η ανακοίνωση: «Εμείς που υπογράφουμε αυτό το κείμενο, δηλώνουμε τη στήριξη μας στην πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), για μέρα πανελλαδικής δράσης για την Υγεία την Τρίτη 7 Απρίλη. Για να ακουστεί η πραγματική και όχι η μισή αλήθεια, όπως φιλτράρεται μέσα από τα κυβερνητικά επιτελεία. Η αλήθεια αυτών που καθημερινά δίνουν τη μάχη ενάντια στην επιδημία, έχοντας να αντιμετωπίσουν και τις τραγικές ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα της Υγείας σε γιατρούς, νοσηλευτές, παραϊατρικό προσωπικό, τεχνολογικό εξοπλισμό, υποδομές και μέσα προστασίας. Για να μη χάσει κανένας τη μάχη για τη ζωή του ενώ θα μπορούσε να έχει σωθεί.
Η κυβέρνηση προσπαθεί να παρουσιάσει μια μαγική εικόνα, παρά τα στοιχεία που τη διαψεύδουν. Κινούμενη σταθερά στη λογική του «κόστους – οφέλους», προσπαθεί να αντιμετωπίσει την επιδημία με το λιγότερο δυνατό κόστος, να βουλώσει τρύπες με μπαλώματα, που δεν προστατεύουν ουσιαστικά την υγεία των εργαζομένων στα νοσοκομεία και του λαού. Οι ελλείψεις είναι τεράστιες για την προστασία του υγειονομικού προσωπικού, σε ιατρικό υλικό, καθώς και στην ανυπαρξία μέτρων φροντίδας και παρακολούθησης τόσο για τους ασθενείς με κορονοϊό, που η κυβέρνηση τους καλεί να μείνουν σπίτι, όσο και για τους πάσχοντες.
Δεν πρόκειται να σιωπήσουμε, αλλά θα σπάσουμε τη σιωπή, δυναμώνοντας τη φωνή που διεκδικεί μέτρα προστασίας για την υγεία του λαού».

Δείτε στον σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=wZQOfZV7ETE&feature=emb_logo
Πηγή: reader.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου