Saturday, 20 April, 2024

Άνω Λιόσια: Διώχνουν οικογένεια από το σπίτι της και το γκρεμίζουν

Ένταση επικράτησε το πρωί στα Άνω Λιόσια, όταν συνεργεία του Δήμου Φυλής με τη συνδρομή
μονάδας από τα Τμήματα Αστυνομικών Επιχειρήσεων (ΤΑΕ) επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν έξωση οικογένειας Ρομά.

“Αυτή τη στιγμή συνεργεία του Δήμου Φυλής με σύμπραξη του Δημάρχου και της Αστυνομίας γκρεμίζουν το φτωχικό κατάλυμα μιας 20μελούς οικογένειας Ρομά, με 9 ανήλικα παιδιά, το μικρότερο 4χρονών και μια υπέργηρη γιαγιά, 90 ετών! Την πρώτη μέρα του «σκληρού λοκντάουν», στα μουλωχτά, ενώ απαγορεύεται κάθε οικοδομική δραστηριότητα.

Ο Δήμαρχος είχε διαβεβαιώσει εμένα προσωπικά ότι δεν θα έκανε καμμία τέτοια ενέργεια που θα έθετε σε κίνδυνο την διαβίωση της οικογένειας και είχε ζητήσει αναβολή στα Δικαστήρια για να βρεθεί μια λύση” κατήγγειλε η Ζωή Κωνσταντοπούλου με ανάρτησή της στο Facebook.

Όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα Δυτική Όχθη, τα συνεργεία του Δήμου επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν έξωση από καταπατηθέν δημοτικό ακίνητο και παράλληλα να κατεδαφίσουν διπλανό παράπηγμα. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, οι Ρομά αρνήθηκαν να φύγουν και άρχισαν να πετούν πέτρες και ξύλα κατά των συνεργείων και των αστυνομικών, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας αστυνομικός και να αντιδράσουν οι άνδρες των ΤΑΕ. Όπως σημειώνει μέσα σε λίγα λεπτά έφτασε στο σημείο ομάδα της ΟΠΚΕ, οι άνδρες της οποίας ύστερα από συμπλοκή, συνέλαβαν 5 άτομα. Τελικά, ύστερα από αρκετή ώρα, τα πνεύματα ηρέμησαν και τα συνεργεία του Δήμου κατάφεραν να κατεδαφίσουν μόνο το ένα κτίριο, ενώ συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της αστυνομίας, του Δήμου και της δικηγόρου των Ρομά για τις επόμενες ενέργειες.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου