Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Ένταση στη Λάρισα για τους μετανάστες: Υπάλληλος του υπουργείου απαγόρευσε την είσοδο στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου!

Αναστάτωση επικρατεί στις τοπικές κοινωνίες του δήμου Αγιάς από την εγκατάσταση το Σάββατο το βράδυ 95 προσφύγων αιτούντων άσυλο

σε ξενοδοχείο στην τοπική κοινότητα Καρύτσας και συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο «Δοχός». Ήδη στο συγκεκριμένο χωριό έχουν εγκατασταθεί και περί τα 50 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα σε άλλο ξενώνα, ενώ ο αστυνομικός διευθυντής του ΑΤ Ευαγγελισμού για να μετριάσει τις αντιδράσεις διαβεβαίωσε τους κατοίκους, ότι οι πρόσφυγες δεν θα κυκλοφορούν μετά τις 6 το απόγευμα.
Σε ότι αφορά τους πρόσφυγες που εγκαταστάθηκαν στο «Δοχό» ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Βασίλης Τσάκνης, μας ανέφερε πως ήρθαν στις 1.00 τα ξημερώματα Σαββάτου προς Κυριακή και πρόκειται για 95 άτομα Αφγανούς, εκ των οποίων οι 25 περίπου είναι οι γονείς και τα υπόλοιπα είναι μικρά παιδιά. Προς το παρόν δεν φαίνεται να δημιουργούν πρόβλημα στο χωριό, μιας και το ξενοδοχείο «Δοχός» βρίσκεται έξω από τα όρια του οικισμού. Αντίθετα υπάρχει προβληματισμός των κατοίκων της Καρύτσας για τα 40 ασυνόδευτα παιδιά που φιλοξενούνται σε ξενώνα, εντός του οικισμού, καθώς πολλά από αυτά είναι ηλικίας από 16 ως 18 ετών μετά την εφηβεία και οι πληροφορίες που έχουν είναι ότι συνήθως δημιουργούν προβλήματα όπου εγκαθίστανται…
Παράλληλα φαίνεται πως υπάρχουν και άλλοι ξενώνες και ξενοδοχεία στα παράλια της Λάρισας που έχουν επιλεγεί για φιλοξενία προσφύγων. Συγκεκριμένα φημολογείται πως 50 πρόσφυγες θα εγκατασταθούν σε ξενώνα στην Άνω Σωτηρίτσα, 50 σε ξενοδοχείο στον Αγιόκαμπο και άλλοι τόσοι σε ξενοδοχείο στο Καστρί Λουτρό του Δήμου Τεμπών. Επίσης υπάρχει έντονη φημολογία ότι επελέγη κτήμα στο Μελισσοχώρι μόλις 6-7 χιλιόμετρα από τη Λάρισα για εγκατάσταση κοντέϊνερς όπου θα φιλοξενηθεί άγνωστος αριθμός προσφύγων.
Φαίνεται λοιπόν ότι ο Νομός Λάρισας έχει επιλεγεί πάλι ως ο μόνος στην Κεντρική Ελλάδα, που θα σηκώσει το βάρος της φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, καθώς πέρα από τη βιομηχανική περιοχή των Γοργοβιτών στην Καρδίτσα, όπου φημολογείται πως θα υπάρξει δομή, δεν διαφαίνεται σε κάποια άλλη περιοχή της Θεσσαλίας, να υπάρχει σχεδιασμός για αυτό που ονομάζει η κυβέρνηση ισομερή κατανομή στην ενδοχώρα.
Εντωμεταξύ, στη δομή του Κουτσόχερου που φιλοξενούνται αυτή τη στιγμή περίπου 1450 μετανάστες επικράτησε ένταση το πρωί της Δευτέρας, όταν λίγο μετά τις 11 το πρωί δεν επιτράπηκε η είσοδος στους δημοτικούς συμβούλους που απαρτίζουν την διαπαραταξιακή επιτροπή του δήμου Λαρισαίων για το μεταναστευτικό-προσφυγικό.
Ο υπάλληλος του υπουργείου απαγόρευσε την είσοδο στα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, επικαλούμενος ειδική άδεια που έπρεπε να είχε ληφθεί από μέρους τους.
Μετά από έντονο διάλογο και διαβουλεύσεις, η έλευση του αντιδημάρχου Σωτήρη Βούλγαρη έφθασε στο σημείο, εκτόνωσε την κατάσταση και οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Παπαπαρίσης, Νασιώκας, Λώλος, Νάρης και Παπαδούλης μαζί με το στέλεχος της δημοτικής αρχής, μπήκαν με καθυστέρηση περίπου μίας ώρας στον καταυλισμό.
Μετά το παραπάνω, εντείνονται οι φόβοι ότι ενδεχομένως στον καταυλισμό να έχουν μεταφερθεί και άλλοι πρόσφυγες, σε ένα χώρο ήδη επιβαρυμένο πληθυσμιακά.
πηγή: thessaliatv.gr – onlarisa.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου