Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Έξωση στον Μαρινόπουλο Γιαννιτσών από τον ιδιοκτήτη του οικοπέδου!

Δεν έφταναν όλες οι ταλαιπωρίες και η αναστάτωση που έχει προκληθεί στους εργαζόμενους των σούπερ μάρκετ ‘’Μαρινόπουλος’’ όπου εξακολουθούν να βρίσκονται στον «αέρα» με το ζήτημα της ενδιάμεσης χρηματοδότησης της εταιρίας, που παραμένει ‘’αγκάθι’’ για να καταλήξει σε συγκεκριμένη φόρμουλα και να μπορέσει να συνεχίσει τη λειτουργία της, μέσω χρηματοδότησης από τις πιστώτριες τράπεζες, σήμερα το πρωί οι εργαζόμενοι του κεντρικού μάρκετ των Γιαννιτσών, δέχτηκαν… έξωση!

Όχι από κάποιον προμηθευτή, αλλά από τον ιδιοκτήτη του οικοπέδου, ο οποίος ζητά να του καταβληθούν τα ενοίκια ενός έτους! Με τον διευθυντή και τους υπεύθυνους του σούπερ μάρκετ προσπάθησαν να βρουν μία λύση ώστε να συνεχίσουν τουλάχιστον για σήμερα κανονικά την εργασία τους.

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι ζουν με την αγωνία του τι μέλλει γενέσθαι καθώς οριστική λύση και διευθέτηση του θέματος της χρηματοδότησης, δεν επετεύχθη ούτε στις τελευταίες συναντήσεις – μεταξύ τραπεζών και Σκλαβενίτη, όπως ακούγεται.

Κατά την τελευταία συνάντηση οι τράπεζες και οι εκπρόσωποι του Σκλαβενίτη, συζήτησαν εκτενώς κι άλλες παραμέτρους του σχεδίου διάσωσης της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Μαρινόπουλος. Χρονοδιαγράμματα, «κούρεμα» οφειλών προς τους δανειστές και ο οικονομικός, φορολογικός και νομικός έλεγχος που διεξάγεται για την Μαρινόπουλος, τέθηκαν επί τάπητος για το deal διάσωσης της εταιρίας, που με τη σειρά της έχει χρονικό ορίζοντα την 21η Σεπτεμβρίου, όταν και θα εκδικαστεί η κύρια αίτησης υπαγωγής της Μαρινόπουλος στο άρθρο 106Β του πτωχευτικού κώδικα.

Τα Σωματεία εργαζομένων ‘’Μαρινόπουλος’’ Β.Ε. και ‘’Καρυπίδης’’ προχωρούν σε 24ωρη απεργία την Παρασκευή 22 Ιούλη

Όπως δηλώνουν οι εργαζόμενοι: «Συνεχίζουν τον αγώνα τους στις επιχειρήσεις «Μαρινόπουλος» Βορείου Ελλάδας και «Καρυπίδης» – πρώην Αρβανιτίδης. Τα σωματεία τους αποφάσισαν για την Παρασκευή 22 του Ιούλη να προχωρήσουν σε 24ωρες απεργίες. Οι εργαζόμενοι στα καταστήματα της επιχείρησης «Μαρινόπουλος» θα πραγματοποιήσουν απεργιακή συγκέντρωση στις 10.30 στο κατάστημα του Βαρδάρη στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για τη δεύτερη απεργιακή κινητοποίηση που προκηρύσσει το σωματείο εργαζομένων της επιχείρησης στη Βόρεια Ελλάδα, διεκδικώντας την καταβολή του μισθού και του επιδόματος αδείας, παλεύοντας συνολικά για τα δικαιώματα και τις θέσεις εργασίας, που βρίσκονται ανάμεσα στις συμπληγάδες της «εξυγίανσης» και του «λουκέτου». Την ίδια μέρα η απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων στα σούπερ μάρκετ «Καρυπίδης» έχει οριστεί για τις 10.30 στο κατάστημα της Καρόλου Ντηλ στη Θεσσαλονίκη. «Συνεχίζουμε τον αγώνα» ξεκαθαρίζει το σωματείο, και προσθέτει ότι «δεν θα υποχωρήσουμε από τα αιτήματα μας, που είναι η άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και η διατήρηση των θέσεων εργασίας». Στο μεταξύ απορρίφθηκε από το δικαστήριο η αίτηση ανακοπής που άσκησε η επιχείρηση, με αίτημα προσωρινής διαταγής κατά των αποφάσεων που εκδόθηκαν και που δικαίωναν τους εργαζόμενους της επιχείρησης για τα δεδουλευμένα 4,5 μηνών. Με την κίνηση αυτή η εργοδοσία επιχείρησε να μπλοκάρει δικαστικές διαταγές πληρωμών των εργαζομένων».

Χ.Π.

Έξωση στον Μαρινόπουλο Γιαννιτσών από τον ιδιοκτήτη του οικοπέδου!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου