Friday, 29 March, 2024

Έρχονται 4.000 μόνιμες προσλήψεις νοσηλευτών

Αμέσως μετά το καλοκαίρι αναμένεται να προκηρυχθούν οι 4.000 θέσεις για προσλήψεις νοσηλευτών με διαδικασίες ΑΣΕΠ

οι οποίες θα αφορούν τόσο νοσοκομεία του ΕΣΥ όσο και Κέντρα Υγείας.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι πρόκειται για μόνιμες προσλήψεις, που θα προσδώσουν μία πολύ γερή τονωτική «ένεση» στο υγειονομικό μας σύστημα, την οποία έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ.
Όπως μάθαμε από το περιβάλλον του υπουργού Υγείας, στις εν λόγω προσλήψεις, θέση θα μπορούν να έχουν και να δηλώσουν όχι μόνο όσοι νοσηλευτές προσελήφθησαν στη διάρκεια της πανδημίας, αλλά και επικουρικοί νοσηλευτές που προσελήφθησαν τον Ιανουάριο του 2020 αλλά και τον Δεκέμβριο του 2019, με αυξημένη μάλιστα μοριοδότηση. Αυτό δεν σημαίνει φυσικά, ότι στην προκήρυξη των 4.000 αυτών θέσεων δεν θα μπορούν να δηλώσουν ενδιαφέρον και παλαιότεροι επικουρικοί, ή νεότεροι νοσηλευτές. Το εγχείρημα της πρόσληψης των 4.000 νοσηλευτών, ετέθη από την αρχή της πανδημίας ως μία ύψιστη προτεραιότητα από τον Βασίλη Κικίλια και για τον σκοπό αυτό, το δούλεψε ιδιαίτερα συντονισμένα και από κοινού, με τους υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομικών.
Είναι δε πασιφανές, ότι ο υπουργός Υγείας, θα ήθελε οι τοποθετήσεις των 4.000 μόνιμων νοσηλευτών, να ολοκληρωθούν όσο το δυνατόν πιο άμεσα και όχι σταδιακά. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι προσλήψεις των 4.000 μόνιμων νοσηλευτών θα αποτελέσουν μία σοβαρή παρακαταθήκη του υπουργείου Υγείας, αλλά και ένα ξεχωριστό ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ του υπουργού Υγείας στους υγειονομικούς μας, που στήριξαν το ΕΣΥ, στην πιο κρίσιμη στιγμή δημόσιας υγείας.
Με αφορμή τη σημαντική απόφαση για το νοσηλευτικό προσωπικό της Πατρίδας μας, αλλά και για το σύνολο της κοινωνίας, οι δύο Υπουργοί προχώρησαν στην παρακάτω κοινή δήλωση:
«Όπως έχει ήδη ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, η Κυβέρνηση προχωρά στην περαιτέρω ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με 4.000 μόνιμες προσλήψεις νοσηλευτών, πρωτίστως από όσους υπηρέτησαν ως επικουρικοί στην πανδημία.
Οι νοσηλευτές αυτοί θα προσληφθούν με διαδικασίες ΑΣΕΠ, μέσω διαγωνισμού που θα προκηρυχθεί εντός του τρέχοντος έτους. Ειδικά για τους νοσηλευτές που υπηρέτησαν ως επικουρικοί στην πανδημία, θα προβλέπεται αυξημένη μοριοδότηση.
Είναι η ελάχιστη αναγνώριση της συνεισφοράς τους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.
Η στήριξη των δομών υγείας θα συνεχίσει να είναι προτεραιότητα για την Κυβέρνηση και αποτελεί παρακαταθήκη για το Εθνικό Σύστημα Υγείας του 21ου αιώνα».
1.000 ευρώ στους 4.000 διασώστες του ΕΚΑΒ
Εξάλλου, μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΙ για το ίδιο θέμα αλλά και την ενίσχυση του ΕΚΑΒ, ο υπουργός Υγείας, τόνισε μεταξύ άλλων:
«Θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, που μαζί του υλοποιούμε σήμερα τη δέσμευση του Πρωθυπουργού για 4.000 μόνιμες προσλήψεις νοσηλευτών στο Ε.Σ.Υ..

Ξεκινάει ο διαγωνισμός αυτός μέσω ΑΣΕΠ το Σεπτέμβριο, για να έχουν έξτρα μοριοδότηση οι εργαζόμενοι στο Ε.Σ.Υ. του κλάδου νοσηλευτών.
Με διαδικασίες ΑΣΕΠ, λοιπόν, προχωράμε και θα κρατήσουμε στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, όπως έχει δεσμευτεί ο Πρωθυπουργός, τους ανθρώπους αυτούς που είναι πρωτοπόροι στη μάχη ενάντια στην Covid μέσα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.
Έπονται και άλλα, αλλά βλέπετε ότι η Κυβέρνηση βήμα-βήμα υλοποιεί τις υποσχέσεις της. Τιμούμε τους εργαζόμενους στην υγεία, τους μαχητές που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή.
Φέρνουμε επίσης, μέσω ΕΣΠΑ, ένα εξαιρετικό πρόγραμμα αναβάθμισης των δεξιοτήτων των διασωστών του ΕΚΑΒ, από το οποίο 4.000 διασώστες στο ΕΚΑΒ θα λάβουν οριζοντίως 1.000 ευρώ.
Το ΕΚΑΒ εκμοντερνίστηκε, έχει γίνει μια εξαιρετική προσπάθεια. Θα εκπαιδευτεί το προσωπικό, θα αναβαθμιστούν οι δεξιότητές του. Είχαμε την χαρά και την τύχη να ενισχύσουμε τον στόλο μας δια μέσου της Πολεμικής Αεροπορίας, με δύο ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη, δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου