Thursday, 28 March, 2024

Έφεδροι τίμησαν την Απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, με πορεία

Πορεία 5,5 ωρών, από το χωριό Γέφυρα της Θεσσαλονίκης έως τον Λευκό Πύργο, πραγματοποίησαν σήμερα, Κυριακή 25 Οκτωβρίου, μέλη και φίλοι της Λέσχης Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων, για να τιμήσουν με αυτό τον τρόπο την επέτειο της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης από τον οθωμανικό ζυγό την 27η Οκτωβρίου του 1912.

67 άτομα, όλοι ντυμένοι στα χακί και φορώντας μάσκες, διένυσαν συνολικά 26 χλμ, επιχειρώντας μία προσομοίωση της απελευθέρωσης με την είσοδο των ελληνικών στρατευμάτων στην πόλη.

Η πορεία ξεκίνησε περίπου στις 11.00 το πρωί από τη Γέφυρα και έφτασε στον Λευκό Πύργο λίγο μετά τις 16.30. Παραταγμένοι σε στοίχιση και κρατώντας αποστάσεις οι έφεδροι της ΛΕΦΕΔ είπαν τον εθνικό ύμνο μπροστά από το κεντρικό μνημείο της πόλης και στη συνέχεια αποχώρησαν. Να σημειωθεί πως την ώρα που η πορεία κατέληξε στον Λευκό Πύργο και ανέμενε την έναρξη του εθνικού ύμνου, ένας έφεδρος λιποθύμησε με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο κεφάλι. Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που παρέλαβε τον, κατά πληροφορίες, 47χρονο άνδρα, με ανακτημένες τις αισθήσεις του και τον μετέφερε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Πηγή: voria.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου