Thursday, 18 April, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Έφτασαν στη Θεσσαλονίκη οι νοσηλεύτριες της Κρήτης

Στη Θεσσαλονίκη έφτασαν πριν από λίγο οι δέκα νοσηλεύτριες από την Κρήτη, οι οποίες ήρθαν για να βοηθήσουν στη μάχη με τον κορωνοϊό.

Η Βασιλική, η Ολυμπία, η Ευαγγελία, η Άρτεμις, η Κατερίνα, η Μαλαματή, η Ευφροσύνη, η Ανθή, η Χρυσούλα και η Πηνελόπη, δήλωσαν εθελοντικά ότι μπαίνουν στην πρώτη γραμμή της μάχης στο πλάι των συναδέλφων τους στη Βόρεια Ελλάδα.
Από αύριο αναλαμβάνουν υπηρεσία στο “Ιπποκράτειο”, ενώ διαθέτουν εξειδίκευση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, όπως αναφέρει το thestival.gr
Κατά την υποδοχή των νοσηλευτριών στον αερολιμένα «Μακεδονία» ένας δημοσιογράφος προσέφερε από ένα τριαντάφυλλο στην καθεμία.
Άλλα πέντε άτομα από το νοσηλευτικό προσωπικό του Σισμανόγλειου νοσοκομείου της Κομοτηνής μεταβαίνουν εθελοντικά στη Θεσσαλονίκη για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο «Ιπποκράτειο». Αλλά και στο ΑΧΕΠΑ ενισχύεται από 6 νοσηλεύτριες που έρχονται εθελοντικά από το Αργος και έναν νοσηλευτή από τα Ιωάννινα.
175 γιατροί στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης
Την ίδια ώρα, 175 ιδιώτες γιατροί έχουν ζητήσει να υπογράψουν τη σύμβαση και οι πρώτοι 30 είναι ειδικότητες που αφορούν άμεσα τη νοσηλεία COVID, ανέφερε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 FM», ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ) Νίκος Νίτσας.
Διευκρίνισε, δε, ότι οι ειδικότητες των γιατρών της πρώτης γραμμής είναι «παθολόγοι, πνευμονολόγοι, αναισθησιολόγοι, ωτορινολαρυγγολόγοι και γενικοί γιατροί».
«Υπάρχει μια νομοθετική διαδικασία που είναι σε εξέλιξη. Αναμένουμε την έκδοση της κοινής υπουργικής απόφασης (ΚΥΑ), η οποία θα περιλαμβάνει όλα τα συμφωνηθέντα μεταξύ του Ιατρικού Συλλόγου και του Υπουργείου Υγείας, προκειμένου η σύμβαση αυτή να είναι εξάμηνη, με δυνατότητα παράτασης για άλλους έξι μήνες, αν χρειαστεί και άλλες “ευεργετικές” διαφοροποιήσεις σε σχέση με την προηγούμενη σύμβαση που ήταν για δύο μήνες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΙΣΘ.
«Η κατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα είναι δύσκολη».
Για μια υποδειγματική πράξη αλληλεγγύης και προσφοράς, που αξίζει τον σεβασμό όλων μας, έκανε λόγο με ανάρτησή της στο Twitter η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαρόπουλου, τονίζοντας ότι «δέκα νοσηλεύτριες από την Κρήτη, με εξειδίκευση στις ΜΕΘ, μεταβαίνουν εθελοντικά στο «Ιπποκράτειο» της Θεσσαλονίκης για να ενισχύσουν τους συναδέλφους τους στη μάχη κατά της πανδημίας».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου