Friday, 29 March, 2024

Έχασε τη μάχη με το θάνατο ο Πέτρος Κωλέτης

Ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός είχε καρκίνο

O Πέτρος Κωλέτης έφυγε από τη ζωή νικημένος από τον καρκίνο. Ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός και τραγουδιστής που πριν δυο μέρες είχε τα γενέθλιά του, πέθανε μετά από μακροχρόνια μάχη που έδινε με τον καρκίνο.

Ξεκίνησε την καριέρα του το 1979 όταν ο Μ. Πλέσσας συμφώνησε να πάρει την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος των τραγουδιστών. Αμέσως μετά έδωσε εξετάσεις στην ΕΡΤ και έγινε ένας από τους τραγουδιστές της Ορχήστρας Ποικίλης Μουσικής.

Το 1981 εμφανίστηκε σε μεγάλο σχήμα, δίπλα στον Σώτο Παναγόπουλο και τον μαέστρο Γιώργο Θεοδοσιάδη. Διεύρυνε τη συνεργασία του με την ΕΡΤ, κάνοντας τα πρώτα του βήματα στο Ραδιόφωνο και την Τηλεόραση. Τα πρώτα χρόνια της καριέρας του στηρίχθηκε από τους Μίμη Πλέσσα, Γιώργο Κατσαρό, Γιώργο Θεοδοσιάδη, Αλέκο Σακελλάριο, Ρένα Βλαχοπούλου και Τζένη Βάνου. Μέχρι το 1989, τραγουδούσε σε λαϊκά κέντρα, συμμετείχε σε συναυλίες και σε μουσικές σκηνές, υπηρετώντας το έντεχνο τραγούδι.

Στις αρχές του περασμένου Απρίλη, λίγες ώρες πριν από τις κρίσιμες επαναληπτικές εξετάσεις του σε ιδιωτικό θεραπευτήριο των βορείων προαστίων, ο Πέτρος Κωλέτης είχε μιλήσει στην Espresso. Τα λόγια του συγκλονίζουν…

«Έχω καρκίνο στον πνεύμονα με μετάσταση στο συκώτι. Δεν είμαι ο μόνος στον χώρο που έχει καρκίνο. Πρόσφατα παρακολούθησα μια συνέντευξη της φίλης μου Μίρκας Παπακωνσταντίνου και ήταν σαν να άκουγα τον εαυτό μου. Και αυτή είχε περάσει ένα παρόμοιο πρόβλημα και το πάλεψε και τώρα είναι καλά. Ο κάθε άνθρωπος έχει την τύχη του. Εκείνο που είναι σίγουρο είναι πως περνώντας τα χρόνια όλο και λιγότερο σου λένε ότι θα πεθάνεις από καρκίνο. Σε λίγα χρόνια θα είναι μια χρόνια αρρώστια, διότι η επιστήμη προχωράει. Η Αμερική κάνει πολύ γοργά και σημαντικά βήματα», έλεγε.

«Το βρίσκω πολύ συνηθισμένο και δεν θα ‘θελα να πω ότι είναι κάτι τέτοιο. Πολύς κόσμος ανεβαίνει γολγοθά, άλλοι λόγω αρρώστιας, άλλοι λόγω οικονομικών προβλημάτων ή επαγγελματικών, άλλωστε ζούμε σε μια χώρα που αυτή τη στιγμή περνάει τεράστια κρίση. Θεωρώ ότι σε οποιαδήποτε περίπτωση σου τύχει αυτό το πράγμα, ο δρόμος είναι δύσκολος. Σημασία έχει εσύ πώς θα το αντιμετωπίσεις. Αν σηκώσεις τα χέρια ψηλά και πεις “ό,τι θέλει ας γίνει”, έχεις χάσει από χέρι. Αν αγωνίζεσαι, μπορεί και να κερδίσεις» είχε πει…

Έχασε τη μάχη με το θάνατο ο Πέτρος Κωλέτης

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου