Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Ίδρυμα Ωνάση: Δωρεά 13,5 εκατ. μασκών – 2,5 εκ. ευρώ από την ΕΥΔΑΠ

Στη δωρεά 13,5 εκατ. μασκών από το Ίδρυμα Ωνάση αναφέρθηκε, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Τwitter, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. 

Ο Βασίλης Κικίλιας επισημαίνει:«Ευχαριστώ το Ίδρυμα Ωνάση για τη δωρεά 13,5 εκατ. μασκών, τις οποίες παραλαμβάνει το υπουργείο Υγείας μέχρι αύριο. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη δωρεά σε μάσκες για την ενίσχυση του Ε.Σ.Υ. Είμαστε ευγνώμονες».
Τη Δευτέρα 30 Μαρτίου, προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος το ένα από τα τρία αεροσκάφη που μεταφέρουν αυτό το δυσεύρετο υλικό από την Κίνα, ενώ σήμερα, Τρίτη 31 Μαρτίου, αναμένεται να φτάσει στην Ελλάδα το μεγαλύτερο μέρος από τις 27.000 κούτες με τις 13,5 εκατομμύρια χειρουργικές μάσκες, συνολικού κόστους 7.750.000 ευρώ.
Οι ιατρικές μάσκες θα διατεθούν από το υπουργείο Υγείας στο ΕΣΥ, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες σε όλη την ελληνική επικράτεια και να δώσουν μεγάλη «ανάσα» στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό μας σε αυτήν τη σκληρή μάχη που δίνει κατά της πανδημίας, την οποία προκάλεσε ο κορονοϊός.
«Με συλλογική προσπάθεια, επενδύοντας στη συνεργασία, όλα μπορούν να γίνουν», αναφέρει, σε ανακοίνωσή του, το Ίδρυμα Ωνάση. Για τη μεταφορά του υλικού, το Ίδρυμα Ωνάση ναύλωσε ένα Boeing 747 Jumbo Cargo, ενώ η Aegean προσέφερε δύο αεροσκάφη Α320. Σε αυτά τα αεροσκάφη, μετά από συνεννόηση με το Ίδρυμα, μεταφέρονται και δωρεές τρίτων. Στην πολύ καλά συντονισμένη επιχείρηση συνέδραμε και η Golden Cargo, αναλαμβάνοντας τη συλλογή των μασκών και τη διαχείριση της μεταφοράς τους από την κινεζική επικράτεια.
«Σε αυτήν την εθνική αλλά και παγκόσμια κρίση, το Ίδρυμα Ωνάση δεν θα μπορούσε να απουσιάζει. Δηλώνει «παρών», με το βλέμμα στο μέλλον. Η πρωτοβουλία αυτή ήταν το ελάχιστο «ευχαριστώ» που θα μπορούσαμε να απευθύνουμε στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας για το σπουδαίο έργο που επιτελεί. Στεκόμαστε πάντοτε δίπλα στην κοινωνία, στηρίζοντας τους καθημερινούς ήρωες που μας δείχνουν τον δρόμο για να κάνουμε όλοι μαζί ένα βήμα πιο πέρα, με αίσθημα ατομικής και κοινωνικής ευθύνης. Ενωμένοι, έστω και από απόσταση, θα τα καταφέρουμε. Μένουμε σπίτι, αλλά δεν μένουμε αμέτοχοι», καταλήγει η ανακοίνωση του Ιδρύματος.
Στη διάθεση των αρχών το Ερευνητικό Κέντρο Βιοϊατρικών Επιστημών «Αλέξανδρος Φλέμιγκ»
Το Ερευνητικό Κέντρο Βιοϊατρικών Επιστημών «Αλέξανδρος Φλέμιγκ» ανακοίνωσε ότι τίθεται στη διάθεση των ελληνικών αρχών για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19, που προκαλεί ο ιός SARS-CoV-2. Το Κέντρο τονίζει ότι καθώς ο νέος κορονοϊός «συνεχίζει να εξαπλώνεται, η ανάγκη για μια συντονισμένη προσπάθεια για την αντιμετώπισή του από την επιστημονική κοινότητα είναι μεγαλύτερη από ποτέ». Γι’ αυτό, αποφάσισε να διαθέσει το εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό του, την τεχνογνωσία και τις ερευνητικές υποδομές του στην προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας στη χώρα μας.
Το Φλέμιγκ, με έδρα στη Βάρη Αττικής, είναι διεθνώς αναγνωρισμένο για την ανάπτυξη και τη μελέτη ζωικών προτύπων που προσομοιάζουν με ασθένειες του ανθρώπου, συμβάλλοντας στην κατανόηση τους και την ανάπτυξη νέων μορφών διάγνωσης και θεραπείας.
Ερευνητές του Φλέμιγκ ήδη συνεργάζονται με διεθνείς ομάδες στο επίπεδο της βασικής έρευνας. Όλα τα δεδομένα της δράσης αυτής θα είναι ελεύθερα διαθέσιμα στην επιστημονική κοινότητα με σκοπό την επιτάχυνση της έρευνας σχετικά με τη νόσο COVID-19.
Δωρεά 2,5 εκ. ευρώ από την ΕΥΔΑΠ
Δωρεά ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ στο ΕΣΥ, για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορονοϊού, ενέκρινε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΥΔΑΠ, συνεισφέροντας στη μεγάλη εθνική προσπάθεια, όπως δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, η ΕΥΔΑΠ θα προσφέρει 2 εκατομμύρια ευρώ για την αγορά ιατρικού και νοσοκομειακού εξοπλισμού και αναλωσίμων, καθώς και την ενίσχυση μονάδων εντατικής θεραπείας, σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς.
Επίσης, θα παρέχει δωρεάν υδροδότηση στα νοσοκομεία αναφοράς. Για το σκοπό αυτό έχει προβλεφθεί κονδύλι ύψους 500.000 ευρώ για όλη την περίοδο της κρίσης του κορονοϊού, ποσό που υπερκαλύπτει κάθε ανάγκη σε νερό.
Συνεχίζονται οι δωρεές
H ναυτιλιακή εταιρεία TIMES NAVIGATION ιδιοκτησίας Γιάννη Καραγεώργη, με σκοπό να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της πανδημίας και με αίσθημα ευγνωμοσύνης προς το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας, προβαίνει σε δωρεά ιατρικού εξοπλισμού σε τρία νοσοκομεία της χώρας.
Η δωρεά περιλαμβάνει: 10 σύγχρονους αναπνευστήρες για εξοπλισμό Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, 12.000 μάσκες προσώπου τύπου ΝΚ95, 3.000 στολές προστασίας, Ποσότητα φαρμάκου AVIGAN ιαπωνικής προέλευσης, 1 (ένα) Ιατρικό μόνιτορ General Meditech, G3, στα νοσοκομεία: Ευαγγελισμός, Πανεπισ. Νοσοκομείο Λάρισας, «ΑΧΙΛΛΟΠΟΥΛΕΙΟ» Νοσοκομείο Βόλου.
Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο δωρίζει 50.000 ευρώ για αγορά υγειονομικού υλικού από τα νοσοκομεία Ευαγγελισμός και Σωτηρία. Επίσης διαθέτει τον εργαστηριακό και μηχανολογικό του εξοπλισμό, όπως τη 3D εκτύπωση και σάρωση, για παραγωγή υγειονομικού υλικού.
Πάντα μάχιμοι οι Γιατροί του Κόσμου, έχουν θέσει το επιστημονικό τους προσωπικό στη διάθεση του ΕΟΔΥ.
Νοσοκομειακό εξοπλισμό, φάρμακα και υγειονομικό υλικό προσφέρουν στο υπουργείο Υγείας ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) και οι εταιρείες-μέλη του, συμμετέχοντας στη συλλογική εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση της ταχείας εξάπλωσης του κορονοϊού (COVID-19) και των αυξημένων νοσοκομειακών αναγκών.
Σε δωρεά 21 σύγχρονων ηλεκτρικών κλινών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στα νοσοκομεία της χώρας, προχώρησε η Βορειοελλαδική εταιρεία Kleemann, όπως αναφέρει σε σημερινή σχετική της ανακοίνωση. Οι νέες κλίνες θα τοποθετηθούν στις ΜΕΘ των 13 βασικών και αναπληρωματικών νοσοκομείων αναφοράς καθώς και σε νοσοκομεία των νομών Θεσσαλονίκης και Κιλκίς.
Σε δωρεά 1.000.000 ευρώ για την άμεση προμήθεια πρόσθετου νοσοκομειακού εξοπλισμού σε νοσοκομεία και δημόσιες δομές υγείας, προχώρησε η οικογένεια των Θεόδωρου και Γιάννας Αγγελόπουλου. Η χρηματική δωρεά έγινε αποδεκτή από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια και διατέθηκε στο Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας ΑΕ (ΙΦΕΤ ΑΕ) για την προμήθεια του αναγκαίου εξοπλισμού.
Από την προηγούμενη Παρασκευή, οι βουλευτές και ευρωβουλευτές του Κινήματος Αλλαγής έχουν προχωρήσει τη διαδικασία διάθεσης στο ΕΣΥ, πέντε σύγχρονων κλινών ΜΕΘ.
Ο ασφαλιστικός όμιλος Eurolife ERB, σε συνεργασία με το μη κερδοσκοπικό σωματείο ΔΕΣΜΟΣ και το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, προχώρησε σε δωρεά ειδών σε Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας σε όλη την Ελλάδα για την προστασία τους απέναντι στον κορονοϊό.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου