Thursday, 28 March, 2024

Αίγινα: Διώξεις για το τροχαίο που στοίχισε τη ζωή σε δύο φίλους. Το μεγάλο λάθος που αποκαλύπτεται

Ένας 18χρονος και ένας 20χρονος που επέβαιναν σε μηχανή σκοτώθηκαν στην Αίγινα, σε ένα δυστύχημα που πάγωσε το νησί…

Ο οδηγός της μηχανής έχασε τον έλεγχο και τα δύο παιδιά βρέθηκαν νεκρά σε ρέμα που έπεσαν. Όπως δείχνουν τα στοιχεία της έρευνας, ο οδηγός προσπάθησε να αποφύγει σκουπιδιάρικο που είχε περάσει στο αντίθετο ρεύμα και όταν το είδε ξαφνικά στην πορεία του, έστριψε απότομα το τιμόνι και βρέθηκε μαζί με τον φίλο του, στο ρέμα.

Το δικαστήριο για τον θάνατο του Χρήστου Κουμπενά 18 χρόνων και του 20χρονου φίλου του, που οδηγούσε τη μοτοσικλέτα με την οποία σκοτώθηκαν, ορίστηκε για τις 7 Ιουνίου 2022. Οι διώξεις που ασκήθηκαν αφορούν σε ανθρωποκτονία από αμέλεια τελούμενη κατά συρροή, κατά της οδηγού του απορριμματοφόρου του Δήμου Αίγινας και κατά του υπεύθυνου αντιδημάρχου τεχνικών έργων για τον θάνατο των δύο παιδιών. Για τη δεύτερη μήνυση της μητέρας του Χρήστου, Σωτηρίας Κουμπενά, που αφορά στην πρώτη πραγματογνωμοσύνη και στην παράβαση καθήκοντος από υπεύθυνους του Δήμου Αίγινας, διενεργείται ήδη προκαταρκτική εξέταση από την Πταισματοδίκη Αίγινας για ψευδή πραγματογνωμοσύνη, παράβαση καθήκοντος και όποια άλλα αδικήματα προκύψουν από την έρευνα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Χρήστος Κουμπενάς και ο φίλος του έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο δυστύχημα, που έγινε νωρίς το πρωί της Τετάρτης 24 Μαρτίου 2019, επί της Επαρχιακής Οδού Αίγινας-Πέρδικας, στο ύψος του Μαραθώνα. Η μοτοσικλέτα εξετράπη και ανετράπη στην κοίτη ενός ρέματος, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό τους. Σύμφωνα με τη δεύτερη πραγματογνωμοσύνη που ζήτησε ο εισαγγελέας και για την οποία ορίστηκε ο δικαστικός πραγματογνώμονας Παναγιώτης Μαδιάς, το τροχαίο σημειώθηκε όταν τους έκλεισε τον δρόμο απορριμματοφόρο του Δήμου Αίγινας που είχε παρανόμως περάσει στο αντίθετο ρεύμα για την αποκομιδή απορριμμάτων και εξαιτίας της κακοτεχνίας στην μπάρα, έχασαν τη ζωή τους οι δυο νεαροί.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου