Friday, 19 April, 2024

Αίθριος καιρός – πάνω από τους 36 βαθμούς η θερμοκρασία

Γενικά αίθριος ο καιρός τη Δευτέρα 27/06, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί μέχρι 6 μποφόρ στα νότια πελάγη. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.

Μακεδονία – Θράκη
Γενικά αίθριος αλλά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχτούν νεφώσεις και θα σημειωθούν σποραδικοί όμβροι η καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 35 βαθμοί κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου – Ήπειρος – δυτική Στερεά – δυτική Πελοπόννησος
Γενικά αίθριος αλλά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχτούν νεφώσεις και θα σημειωθούν σποραδικοί όμβροι η καταιγίδες στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 4 με 5 και από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 35 βαθμοί κελσίου. Στα νησιά του Ιόνιου έως 32 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία – ανατολική Στερεά – Εύβοια – ανατολική Πελοπόννησος
Γενικά αίθριος αλλά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχτούν νεφώσεις και θα σημειωθούν σποραδικοί όμβροι η καταιγίδες στα ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά 4 με 5 μποφόρ. Σταδιακά στα βόρεια θα γίνουν μεταβλητοί ασθενείς και στα νότια δυτικοί 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 36 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες – Κρήτη
Γενικά αίθριος. Παροδικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και από το μεσημέρι στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 και στις Κυκλάδες έως 31 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου – Δωδεκάνησα
Γενικά αίθριος. Παροδικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και βαθμιαία από το μεσημέρι 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 βαθμούς κελσίου.

Αττική
Γενικά αίθριος αλλά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχτούν νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βόρειοι 3 με 4 και βαθμιαία μεταβλητοί με την ιίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 35 βαθμούς κελσίου. Στα παραθαλάσσια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
Γενικά αίθριος αλλά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχτούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 34 βαθμούς κελσίου.

Πρόγνωση Τρίτη 28-06-2016
Αρχικά γενικά αίθριος, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες όμως θα αναπτυχτούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι η καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια κυρίως ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα δυτικά και νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Σε μικρή πτώση η θερμοκρασία κυρίως στα βόρεια.

ert.gr
Αίθριος καιρός – πάνω από τους 36 βαθμούς η θερμοκρασία

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου