Saturday, 20 April, 2024

Αίσχος! Αναβλήθηκε η δίκη στο Εφετείο του «δράκου» της Πάρου

Στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Σύρου οδηγήθηκε σήμερα το πρωί ο δράστης του άγριου ξυλοδαρμού της 16χρονης στη Χρυσή Ακτή της Πάρου, στις 22 Ιουλίου 2012, που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο

Για τις 9 Μάιου του 2017 αναβλήθηκε το Εφετείο του Πακιστανού Άχμετ Βάκας, λόγω της απεργίας των δικηγόρων. Τραγική φιγούρα η μητέρας της Μυρτούς κα. Μαίρη Κοτρώτσου η οποία κοιτούσε δακρυσμένα και επίμονα τον δράκο της Πάρου.
Ο Άχμετ Βάκας, είχε καταδικαστεί σε ισόβια συν 25 χρόνια για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της 16χρονης Μυρτούς Παπαδομιχελάκη στην Πάρο το καλοκαίρι του 2012.
Για το ιστορικό του θέματος, ο Αχμέτ Βακάς τον Ιανουάριο του 2014 είχε καταδικαστεί μετά από πρόταση του Εισαγγελέα της έδρας:
Για την ληστεία ισόβια κάθειρξη
Για την απόπειρα ανθρωποκτονίας κάθειρξη 18 ετών
Για την παράνομη εργασία κάθειρξη 3 μηνών
Και για τον βιασμό κάθειρξη 18 ετών
Κατά την απολογία του ενώπιον του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου, ο κατηγορούμενος είχε ζητήσει στο τέλος συγγνώμη. Ωστόσο, η περιγραφή των πράξεών του από τον ίδιο ήταν σοκαριστική.
«Περνούσα τον δρόμο και καθόταν μια κοπέλα. Την είδα πρώτη φορά. Στην αρχή σκέφτηκα να της κλέψω το κινητό και μετά σκέφτηκα να τη βιάσω. Έκανε σκηνικό για να το κρατήσει. Γλιστρήσαμε στις πέτρες και πέσαμε μαζί κάτω. Το κινητό έπεσε δίπλα μας. Πιαστήκαμε στα χέρια. Εγώ λίγο την έσπρωξα.
Μετά της έβγαλα τα ρούχα για να μην με ακολουθήσει. Πήγα να φύγω και με τράβηξε με το πόδι της. Έπεσα, είδα την πέτρα, την άρπαξα και την πέταξα γύρω μου, αφού γύρισα και την κοίταξα. Η πέτρα έπεσε στο μάτι της.
Δεν ήθελε, με το ζόρι τη βίασα. Με το ένα χέρι την κρατούσα από τον λαιμό και με το άλλο έκανα αυτό το πράγμα. Ζητώ συγνώμη», είχε πει τότε.
Η 19χρονη, σήμερα, Μυρτώ, συνεχίζει, μαζί με την οικογένειά της, να δίνει τη δική της μάχη στο κέντρο αποκατάστασης στη Λάρισα, όπου νοσηλεύεται από τις αρχές του 2014, ελπίζοντας για ένα καλύτερο αύριο.

Αίσχος! Αναβλήθηκε η δίκη στο Εφετείο του «δράκου» της Πάρου

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου