Tuesday, 23 April, 2024

Αγωνία για το εκπαιδευτικό αεροσκάφος που αγνοείται

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του διθέσιου εκπαιδευτικού πολιτικού αεροσκάφους τα ίχνη του οποίου

έχουν χαθεί από νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής στην περιοχή των Ζαγοροχωρίων Ιωαννίνων.

Σύμφωνα τις πληροφορίες, το αεροσκάφος αναχώρησε από την Κοζάνη με προορισμό τα Ιωάννινα, απ΄όπου και επρόκειτο να επικοινωνήσει μέσω ασυρμάτου. Το στίγμα του όμως χάθηκε στο ύψος της Δρακόλιμνης κοντά στο χωριό Μηλιωτάδες Ζαγορίου σε απόσταση 5-7 μίλια ΒΑ από τα Ιωάννινα. Αμέσως ξεκίνησαν έρευνες από την Πολεμική Αεροπορία. Στην επιχείρηση συμβάλλει ένα ελικόπτερο Augusta Βell της Πολεμικής Αεροπορίας από τη βάση του Ακτίου, ένα CL4-15 από τη Θεσσαλονίκη και ένα C-130, ενώ έχει ενημερωθεί και η Αστυνομία, καθώς και η Πυροσβεστική, η οποία κινητοποίησε ομάδα της ΕΜΑΚ και 16 πυροσβέστες με 6 οχήματα. Το περιστατικό επιβεβαίωσε νωρίτερα στο iefimerida.gr ο εκπρόσωπος Τύπου του ΓΕΑ, Κωνσταντίνος Γκουμάτσης.
Τα κλιμάκια που συμμετέχουν στις έρευνες δίνουν πραγματική μάχη με τον χρόνο καθώς όσο πέφτει η νύχτα τόσο θα δυσκολεύει το έργο των Αρχών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του epiruspost.gr, οι έρευνες επικεντρώνονται στα χωριά Διπόταμου, Μανασσή και Καλουτάς καθώς υπάρχουν μαρτυρίες για θόρυβο που ακούστηκε την ίδια ώρα που χάθηκε και το στίγμα του εκπαιδευτικού αεροσκάφους. Στην πλατεία των Μηλιωτάδων αναμένουν δύο ασθενοφόρα ώστε να παράσχουν κάθε βοήθεια, ενώ σε ετοιμότητα μετά τη γνωστοποίηση της είδησης έχει τεθεί και το Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου