Tuesday, 16 April, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Αεροδιακομιδή 3χρονου από το Μαμάτσειο στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης

Ακόμη ένα παιδάκι από τη βόρεια Ελλάδα χρειάστηκε να μεταφερθεί διασωληνωμένο με αεροδιακομιδή σε νοσοκομείο της πρωτεύουσας, μιας και στη ΜΕΘ Παίδων

του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη, τη μοναδική μονάδα εντατικής θεραπείας Παίδων στη Βόρεια Ελλάδα, δεν υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ergasia-press.gr, το βράδυ του Σαββάτου 7 Ιανουαρίου 2023 χρειάστηκε να πραγματοποιηθεί η αεροδιακομιδή παιδιού 2 ετών, το οποίο είχε διασωληνωθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας. Το παιδί, χάρη στις προσπάθειες όλων των εμπλεκομένων, μεταφέρθηκε με ασφάλεια στο Νοσοκομείο Παίδων της Αθήνας «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού», όπου και νοσηλεύεται.

Η είδηση για την αεροδιακομιδή ήρθε στη δημοσιότητα μέσω ανάρτησης του Διευθυντή 6ης και 9ης Περιφέρειας ΕΚΑΒ, Χάρη Λώτη, ο οποίος έγραψε τα εξής:

«Τμήμα αεροδιακομιδών Ε.Κ.Α.Β, συντονιστικό κέντρο 6ης Περιφέρειας ΕΚΑΒ, Ε.Κ.Ε.Π.Υ Βορείου Ελλάδος, Γενικό Νοσοκομείο Δράμας και πληρώματα Ε.Κ.Α.Β… όταν οι αλυσίδες της Υγείας είναι μια γροθιά τότε το αποτέλεσμα για το 2χρονο αγοράκι είναι το αναμενόμενο… σας ευχαριστώ».

Το Γενικό Νοσοκομείο Δράμας, αναφέρει: «Ευχόμαστε όλοι το καλύτερο για την αποκατάσταση της υγείας του παιδιού. Ευχαριστούμε όλους όσοι συνετέλεσαν στην ασφαλή έκβαση της προετοιμασίας, διαχείρισης και μεταφοράς του μικρού ασθενή». makthes.gr 

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου