Thursday, 25 April, 2024

Αθλιότητα Τούρκου υπουργού: Παρομοιάζει τον Έβρο με το Άουσβιτς!

Σε επιστήμη φαίνεται πως έχουν αναγάγει οι Τούρκοι τα fake news και την προπαγάνδα.
Εδώ και ημέρες κυκλοφορούν στο διαδίκτυο φωτογραφίες που δείχνουν ημίγυμνους μετανάστες στα σύνορα, με τον ισχυρισμό ότι οι ελληνικές αρχές τους άρπαξαν χρήματα και ρούχα. Σε μία μάλιστα εμφανίζεται μετανάστης που έχει στην πλάτη του σημάδια που παραπέμπουν σε ξυλοδαρμό.
Τις φωτογραφίες κοινοποίησε Ολλανδός δημοσιογράφος, αλλά κυκλοφόρησαν κατά κόρον από τουρκικά μέσα ενημέρωσης, όπως το Anadolu και το TRT.
Όπως ήταν επόμενο υπήρξαν πολλές αναφορές χρηστών του διαδικτύου που μίλησαν για απροκάλυπτη προπαγάνδα.
Κάποιοι αναρτούν τις φωτογραφίες που «έκοψαν» τα τουρκικά ΜΜΕ, οι οποίες δείχνουν Τούρκους δημοσιογράφους στην κυριολεξία να σκηνοθετούν την φωτογράφιση, «δασκαλεύοντας» τους μετανάστες.
Άλλοι παρατηρούν πως είναι ιατρικώς αδύνατο κάποιος να έχει τραυματιστεί στην πλάτη και ήδη οι πληγές του να έχουν επουλωθεί στις λίγες ημέρες που βρίσκονται σε εξέλιξη τα επεισόδια στον Έβρο.
Ωστόσο αυτές οι αναφορές δεν έκαμψαν τον υφυπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας που τις αναπαρήγαγε, συνοδεύοντάς τες με άθλια σχόλια, παρομοιάζοντας την κατάσταση στον Έβρο με το κολαστήριο του Άουσβιτς.
«Αυτές οι φωτογραφίες δεν είναι από το Άουσβιτς, αλλά από το Παζάρ Κουλέ. Η Ελλάδα παίρνει τα χρήματα, τα τηλέφωνα, τις ταυτότητες και τα ρούχα αθώων μεταναστών και τους στέλνει πίσω.
Η Ευρώπη και ο κόσμος κάνουν την στρουθοκάμηλο», αναφέρει ο υφυπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας.
onalert.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου