Friday, 19 April, 2024

Αισιόδοξοι οι γιατροί για την 8χρονη Αλεξία που τραυματίστηκε από αδέσποτη σφαίρα

Η σταθερή κατάσταση της υγείας της μικρής Αλεξίας που νοσηλεύεται σοβαρά τραυματισμένη στο κεφάλι, επιτρέπει για πρώτη φορά στους θεράποντες γιατρούς

του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» να χρησιμοποιήσουν τη λέξη «αισιοδοξία» στη νεότερη ανακοίνωση που εξέδωσαν.

Συγκεκριμένα αναφέρουν: «Η ασθενής Α.Σ. έχει χειρουργηθεί, όπως γνωρίζετε, για διαμπερές τραύμα εκ πυροβόλου όπλου και έχει υποβληθεί σε αποσυμπιεστική κρανιεκτομή (Δ) κροταφικής χώρας και ινιακής χώρας καθώς και σε αφαίρεση της βολίδος. Έκτοτε παραμένει διασωληνωμένη στη ΜΕΘ σε βαθιά καταστολή. Η κατάσταση και η πορεία της είναι σταθερή, η ενδοκράνιος πίεση με 24ωρη καταγραφή ελεγχόμενη και πρόκειται να υποβληθεί σε νέα απεικόνιση (Μαγνητική τομογραφία). Συμπερασματικά η κατάστασή της είναι κρίσιμη μεν σταθερή όμως αρκετά 24ωρα με μία μικρή αισιοδοξία όσον αφορά την εξέλιξή της».

Υπενθυμίζεται ότι η 8χρονη Αλεξία τραυματίστηκε από την αδέσποτη σφαίρα, ενώ έπαιζε στην αυλή του σπιτιού της στη Θήβα. Οι γονείς της βρίσκονται συνεχώς στο πλευρό της.

Όσο για τον 54χρονο που έριξε την αδέσποτη σφαίρα, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Στην πολύωρη απολογία του σε όλους τους τόνους είπε ότι δεν περίμενε πως ένας τέτοιος πυροβολισμός θα μπορούσε να τραυματίσει ένα 8χρονο κορίτσι. Ζήτησε συγγνώμη δηλώνοντας στην ανακρίτρια ότι για τις επόμενες κινήσεις του είχε σαν οδηγό του τον πανικό που προκλήθηκε όταν έμαθε για τον τραυματισμό του παιδιού. Την ίδια στιγμή ο πατέρας της 8χρονης Αλεξίας, δηλώνει ότι δεν μπορεί να τον συγχωρέσει.

iefimerida.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου