Saturday, 20 April, 2024

Αιφνιδιαστικό μπλόκο από το ΠΑΜΕ στον «ψαλιδοχέρη» Κατρούγκαλο

Έστησαν μπλόκο στην είσοδο του Ζαππείου με δύο πανό ενόψει συνεδρίου με ομιλητή τον υπουργό Εργασίας

Συγκέντρωση στο ίδιο σημείο και από τους συνταξιούχους

pame2

Μπλόκο στο Ζάππειο έστησαν τα ξημερώματα της Παρασκευής μέλη του ΠΑΜΕ ενόψει του συνεδρίου για το μέλλον της εργασίας στο οποίο ομιλητής θα είναι ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος. Τα μέλη του ΠΑΜΕ έστησαν μπροστά από την είσοδο του Ζαπείου δύο πανό, ένα στα ελληνικά και ένα στα αγγλικά, με το μήνυμα «Μέσα στης Ευρώπης τη λυκοσυμμαχία, έχει μόνο φτώχεια, μέτρα κι ανεργία». Ξεχωριστή ήταν, ωστόσο, η αναφορά στον Γιώργο Κατρούγκαλο τον οποίο απεικόνισαν σε ξεχωριστό πανό ως ψαλιδοχέρη από τη γνωστή ταινία με πρωταγωνιστή τον Τζόνι Ντέπ. Για τον υπουργό Εργασίας, μάλιστα, τα μέλη του ΠΑΜΕ φώναζαν το σύνθημα «Κατρούγκαλε, Κατρούγκαλε, με όλα αυτά που κάνει, τον Βρούτση τον ξεπέρασες, τον Λάσκαρη τον φτάνεις».

Το ΠΑΜΕ, σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Αυτή τη στιγμή το ΠΑΜΕ και εκατοντάδες εργαζόμενοι από συνδικαλιστικές οργανώσεις της Αττικής προχωρούν σε κινητοποίηση στο χώρο του Ζαππείου, τη μέρα που η κυβέρνηση προχωρά σε συνέδριο – φιέστα για τον κατώτερο μισθό, μαζί με τους βιομήχανους και τις άλλες εργοδοτικές οργανώσεις αλλά και τις ξεπουλημένες ηγεσίες της ΓΣΕΕ και άλλων συνδικαλιστικών οργανώσεων, τα σταθερά και χρήσιμα στηρίγματα των αφεντικών. Πλάι τους θα στέκονται οι αυθεντίες και οι εξειδικευμένοι απ’ όλη την Ευρώπη στο ξήλωμα των εργατικών δικαιωμάτων, της κατεδάφισης των συλλογικών συμβάσεων και των μισθών ώστε να δώσουν την τεχνογνωσία τους στην ελληνική κυβέρνηση για το παραπέρα χτύπημα της εργατικής λαϊκής οικογένειας.

Είναι τα τσιράκια των πολυεθνικών, η Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων και οι οργανώσεις της, αυτοί που δε δίστασαν να στηρίξουν τα προηγούμενα χρόνια ιμπεριαλιστικούς πολέμους, αυτοί που έχουν υπογράψει φαρδιά-πλατιά, το σφαγιασμό των μισθών, τη διάλυση των κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων, τα συμβόλαια πρώτης ευκαιρίας, τα συμβόλαια μηδενικών ωρών. Σήμερα βρισκόμαστε στο χώρου του Ζαππείου απρόσκλητοι, πρόεδροι συνδικάτων, συνδικαλιστές, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι από δεκάδες συνδικαλιστικές και συνταξιουχικες οργανώσεις για να καταγγείλουμε κυβέρνηση και κολαούζους που δίνουν χέρι βοηθείας στους βιομηχάνους, στους εφοπλιστές και στη μεγαλοεργοδοσία κάθε κλάδου για το τσάκισμα των εργατικών κατακτήσεων, να ενημερώσουμε για τη νέα παγίδα που πάει να στηθεί στην πλάτη της εργατικής – λαϊκής οικογένειας, όταν έχουν ήδη συμφωνήσει πάνω στο νέο γύρο επίθεσης, όταν η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζόμενων εργάζεται με 400 ευρώ, με εργασιακές σχέσεις λάστιχο ή βρίσκεται μαζικά στην ανεργία».

Στο Ζάππειο και οι συνταξιούχοι

Στο μεταξύ νωρίς το πρωί της Παρασκευής συγκεντρώθηκαν έξω από το Ζάππειο και οι συνταξιούχοι οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις περικοπές στις συντάξεις και τη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης.

«Οι συνταξιούχοι δεν είναι πρόβατα για σφαγή στη ποδιά των επιχειρηματικών μεγαλοσυμφέροντων, όπως θέλουν να τους θεωρούν όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις. Μας τσακίζουν κάθε μέρα χωρίς σταματημό. Χωρίς σταματημό πρέπει να είναι και ο αγώνας μας για να υπερασπίσουμε το δικαίωμα για αξιοπρεπή γεράματα που φροντίζαμε όσα χρόνια δουλεύαμε. Τις συντάξεις δεν μας τις χάρισαν. Τις έχουμε προπληρωμένες» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου