Saturday, 20 April, 2024

Ακρίτα: «Το μεταφέρω με επιφύλαξη, ο Λιγνάδης λένε πως διέφυγε στο εξωτερικό»

Τι ανάφερε η Έλενα Ακρίτα για τον Δημήτρη Λιγνάδη

Το πρωί της Παρασκευής η Έλενα Ακρίτα προχώρησε σε μία ανάρτηση «φωτιά» για τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη. Στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook ανήρτησε πως ο Λιγνάδης έχει διαφύγει στο εξωτερικό.

Συγκεκριμένα έγραψε: «Πληροφορίες λένε πως διέφυγε ο Λιγνάδης στο εξωτερικό για να προλάβει το αυτόφωρο. Η είδηση με επιφύλαξη. Αν επιβεβαιωθεί όμως, ποια είναι η θέση της Μενδώνη;».
Υπενθυμίζεται πως ο Δημήτρης Λιγνάδης μετά τα όσα ακούγονται παραιτήθηκε από τη θέση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου. Ωστόσο, ο δικηγόρος του, Νίκος Γεωργουλέας, σε επικοινωνία με την εκπομπή «Ευτυχείτε» του Open, το πρωί της Τετάρτης, τόνισε πως δεν έχει λάβει καμία κλήση μέχρι στιγμής.

Συγκεκριμένα ο δικηγόρος του ανέφερε:
«Μέχρι τώρα δεν έχω κάποια κλήση σε αναφορά στο πειθαρχικό του ΣΕΗ, ούτε κάποιο δικόγραφο, ούτε κάποια κλήση από τις εισαγγελικές αρχές. Ο κ. Λιγνάδης κάθε φορά που μιλάμε στο τηλέφωνο μου δίνει την εντύπωση που αποκόμισα την πρώτη μέρα που τον γνώρισα. Είναι άνθρωπος συγκροτημένος, ειλικρινής, έντιμος στις εξηγήσεις του και πάντα διαθέσιμος για να συζητήσουμε οτιδήποτε. Οπωσδήποτε κάποιος άνθρωπος που βάλλεται ή που συνδέεται το όνομά του με τέτοιες φήμες, όπως συμβαίνει την τελευταία εβδομάδα, δεν μπορεί να είναι ευχαριστημένος. Αλλά σίγουρα είναι ένας άνθρωπος πολύ έντιμος, πολύ οργανωμένος, πολύ συγκροτημένος που αντιμετωπίζει αυτή τη δυσκολία».

«Είδα πράγματα που τότε έμοιαζαν πονηρά, τώρα ονομάζονται έγκλημα»
Από την άλλη πλευρά ο γνωστός χορογράφος Τάσος Ξιάρχο δημοσίευσε μια φωτογραφία με τον Δημήτρη Λιγνάδη από τον καιρό που συνεργάζονταν, πριν από εννέα χρόνια.

Ο ίδιος έγραψε χαρακτηριστικά: «Ακούω πολλά και βλέπω καθημερινά πολλά για αυτόν τον άνθρωπο που γνώρισα το 2012. Πολύ νέος εγώ τότε. Το αρνητικό είναι πως βλέποντάς τον κάθε μέρα στην τηλεόραση θυμάμαι και εγώ πολλά…. όσο περνάνε οι ώρες περισσότερα. Εγώ απλά πάντα έφευγα…. Δεν έχει σημασία πλέον τι έγινε στον κάθε ένα από εμάς, σημασία έχει να μην αφήνουμε να γίνεται από εδώ και πέρα τίποτε σε κανέναν “επόμενο” από κανέναν “επόμενο”. Τότε 19 χρόνων εγώ και χωρίς να ξέρω τα στοιχειώδη, τώρα 28 ξέροντας ότι η μνήμη παίζει παιχνίδια, μπορώ να καταλάβω γιατί μου άρεσε η θέα από το μπαλκόνι του». Ωστόσο, συνέχισε μέσω Instastory: «Το ποστ που έκανα είναι απλά μια ανάμνηση. Δεν ήξερα να αξιολογώ τις καταστάσεις. Όμως είδα πράγματα που τότε έμοιαζαν πονηρά, τώρα ονομάζονται έγκλημα».
news2u.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου