Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Αλαλούμ με τις συντάξεις

ΙΚΑ: Αποσύρθηκε το έγγραφο για «πάγωμα» νέων συντάξεων


Στην ανάκληση του εσωτερικού εγγράφου, με το οποίο «πάγωναν» οι διαδικασίες χορήγησης συντάξεων για αιτήσεις που κατατέθηκαν από την 1η Ιανουαρίου 2015 και μετά, προχώρησε το ΙΚΑ.

Με νέο έγγραφο το Ταμείο διευκρινίζει ότι αιτήσεις συνταξιοδότησης που υποβλήθηκαν έως και την ψήφιση του νόμου 4336/2015 και εφεξής διεκπεραιώνονται κανονικά, με την επιφύλαξη των σχετικών εγκυκλίων που αναμένονται από το αρμόδιο υπουργείο, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις και τις διαδικασίες που εφαρμόζονταν προ της ισχύος του εγγράφου.

Το ΙΚΑ εξέδωσε στις 12 Αυγούστου εσωτερικό έγγραφο με το οποίο ανέστειλε την έκδοση συντάξεων έως ότου βγουν οι εγκύκλιοι που απαιτούνται για τον νέο τρόπο υπολογισμού συντάξεων των δικαιούχων που ήταν άνω των 67 ετών και κατά δήλωσή τους δεν είχαν συμπληρώσει πάνω από 4.500 ένσημα, σύμφωνα με τον νόμο 4334/2015, που ψηφίστηκε στα μέσα Ιουλίου. Στη συνέχεια βέβαια και το τρίτο μνημόνιο (ο νόμος 4336/2015) με νέες αλλαγές στις συντάξεις.
Την Πέμπτη το ΙΚΑ ανακοίνωσε ότι «λαμβάνοντας υπόψη τις πρόσφατα θεσπισμένες διατάξεις των νόμων 4334/2015 και 4336/2015 και εν αναμονή των εφαρμοστέων εγκυκλίων από το αρμόδιο υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης αναστέλλεται το υπ’ αριθ. Γ32/22/12.8.2015 έγγραφο της Διοίκησης του ΙΚΑ».
Έτσι, «τόσο οι οριστικές όσο και οι προσωρινές αποφάσεις συνταξιοδότησης εκδίδονται με βάση την ισχύουσα νομοθεσία κατόπιν και των σχετικών εγκυκλίων που πρόκειται άμεσα να εκδοθούν από το αρμόδιο υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης».
Σε ό,τι αφορά τις αιτήσεις συνταξιοδότησης που υποβλήθηκαν έως και την ψήφιση του νόμου 4336/2015 (14 Αυγούστου) και εφεξής, «αυτές θα διεκπεραιώνονται κανονικά με την επιφύλαξη των σχετικών εγκυκλίων που αναμένονται από το αρμόδιο υπουργείο, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις και τις διαδικασίες που εφαρμόζονταν προ της ισχύος του εγγράφου».
Newsroom ΔΟΛ

Αλαλούμ με τις συντάξεις

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου