Tuesday, 23 April, 2024

Αλλάζουν τα βιβλία θεωρητικής εκπαίδευσης οδηγών

Το Ίδρυμα Ευγενίδου θα είναι υπεύθυνο για τη συγγραφή και έκδοση των βιβλίων θεωρητικής εκπαίδευσης υποψήφιων οδηγών

όλων των κατηγοριών σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε και ψηφίστηκε στη Βουλή στο βράδυ της Τετάρτης 10 Μαρτίου μαζί με το νομοσχέδιο για την Μικροκινητικότητα.
Όπως επισημαίνει σχετικά στο άρθρο 2 της σχετικής τροπολογίας: «Ανατίθεται στο Ίδρυμα Ευγενίδου η αρμοδιότητα για τη συγγραφή και έκδοση των βιβλίων θεωρητικής εκπαίδευσης υποψήφιων οδηγών όλων των κατηγοριών οχημάτων, συμπεριλαμβανομένων των βιβλίων για την εκπαίδευση και εξέταση για τη χορήγηση Πιστοποιητικών Επαγγελματικής Ικανότητας (ΠΕΙ) οδηγών φορτηγών και λεωφορείων. Η ευθύνη για τη συγγραφή, γλωσσική επιμέλεια και έκδοση των βιβλίων αυτών ανατίθεται στην Επιτροπή Εκδόσεων του Ιδρύματος Ευγενίδου.
Τα βιβλία της παρ. 1 διατίθενται από το Ίδρυμα Ευγενίδου σε τιμή κόστους. Η σχετική δαπάνη βαρύνει τις πιστώσεις του τακτικού προϋπολογισμού του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.
Με κοινή απόφαση των Υπουργών Υποδομών και Μεταφορών και Οικονομικών καθορίζονται οι όροι έκδοσης και διάθεσης των ανωτέρω βιβλίων καθώς και αποζημίωσης των συγγραφέων τους».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου