Friday, 29 March, 2024

Αμπελόκηποι Αθήνας: “Έτσι μου πήραν κοσμήματα 2.000.000 ευρώ” λέει η 73χρονη

«Δεν ήξερε κανένας που είχα κρυμμένα τα κοσμήματα». Με τα λόγια αυτά, η 73χρονη γιατρός και γόνος μεγάλης αστικής οικογένειας της Αθήνας

από την οποία διαρρήκτες απέσπασαν κοσμήματα αξίας 2.000.000 ευρώ και εξαφανίστηκαν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από κανένα, εξιστορεί τα όσα συνέβησαν στους Αμπελόκηπους.
Μιλώντας στο newsit.gr, η 73χρονη γυναίκα αναφέρει ότι πληροφορήθηκε από οικείο της πρόσωπο για τη διάρρηξη. «Έλειπα εκτός Αθηνών. Με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν ότι έγινε διάρρηξη κι ότι είχαν πετάξει όλα μου τα ρούχα έξω από την αποθήκη. Δυστυχώς δεν είναι εδώ ο συνεργάτης μου που είχε βγάλει φωτογραφία στο κινητό του με όλα τα ρούχα έξω» λέει το θύμα και συνεχίζοντας τονίζει: «Ψάχνανε σε σημεία τα οποία δεν ήταν εμφανή. Ήταν επαγγελματίες οι διαρρήκτες».
Συνεχίζοντας την αφήγησή της η γιατρός με καταγωγή από την Άνδρο, λέει ότι δεν είχε αντιληφθεί ύποπτες κινήσεις, ενώ και η ίδια δεν είχε δώσει ποτέ στόχο. «Το μόνο που είχε γίνει, από ό, τι θυμάμαι εγώ είναι ότι την περασμένη εβδομάδα κατέβασα τσάντες με ρούχα στην αποθήκη. Να με είδαν να πηγαίνω εκεί;» αναρωτιέται η γιατρός και συμπληρώνει: «Μου πήραν κοσμήματα μεγάλης αξίας. Κατά καιρούς κι εγώ κι η οικογένεια μου πηγαίναμε σε διάφορους πλειστηριασμούς και παίρναμε κοσμήματα. Δεν ήξερε κανένας για τα κοσμήματα. Στην οικογένειά μου, έχω μια ξαδέρφη η οποία ήξερε εν μέρει αλλά είναι άτομο με ειδικές ανάγκες και δεν βγαίνει από το σπίτι της ποτέ».

Η καταγγελία για την «χρυσή» διάρρηξη
Η γιατρός μόλις πληροφορήθηκε το γεγονός επέστρεψε στην Αθήνα και κατήγγειλε στην αστυνομία ότι στην αποθήκη της έγινε διάρρηξη, με τους δράστες να της αποσπούν κοσμήματα αξίας 2.000.000 ευρώ. «Πήγα στην αστυνομία και κατήγγειλα το γεγονός. Η αξία των κοσμημάτων που πήραν είναι μεγάλη. Δεν είδε κανένας τους δράστες», λέει στο newsit.gr η 73χρονη.
Σύμφωνα με τα όσα γνωστοποίησε στους αστυνομικούς η ίδια είχε να κατέβει από το διαμέρισμά της στην αποθήκη σχεδόν 10 ημέρες, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να προσδιορίσει το χρονικό διάστημα που εισέβαλαν οι διαρρήκτες στην υπόγεια αποθήκη που διατηρεί στην πολυκατοικία που διαμένει στους Αμπελόκηπους. Όσον αφορά τώρα για το πώς αισθάνεται μετά τα όσα έχουν συμβεί η ίδια τονίζει: «Εγώ είμαι από την Άνδρο. Στην Άνδρο δεν υπάρχει καθόλου εγκληματικότητα γιατί είχαν έρθει οι αρβανίτες από πάνω και τους πιάνανε τους κακούς και τους κλείνανε μέσα σε οικήματα και τους έβγαζαν μετά από 3 με 4 μήνες».
Οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο της διάρρηξης πήραν αποτυπώματα από την αποθήκη της 73χρονης, ενώ στόχος των διαρρηκτών είχε γίνει κι άλλα μια αποθήκη στο υπόγειο της ίδιας πολυκατοικίας που είναι ιδιοκτησία άλλου ατόμου.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου