Wednesday, 24 April, 2024

Αναβιώνει ο μέχρι θανάτου ξυλοδαρμός του Αμερικανού φοιτητή, στη Ζάκυνθο

Στις 8 Ιανουαρίου 2020 αναμένεται να αναβιώσει η υπόθεση του 22χρονου Αμερικανού φοιτητή Μπακάρι Χέντερσον, ο οποίος ξυλοκοπήθηκε

μέχρι θανάτου τον Ιούλιο του 2017 στη Ζάκυνθο. Έπειτα από απόφαση του αντιεισαγγελέα Εφετών Πατρών Γιώργου Μπισμπίκη, στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Πατρών θα καθίσουν έξι Σέρβοι, οι οποίοι κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση από κοινού σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, και ο Έλληνας μπάρμαν, που παραπέμπεται για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία από πρόθεση.
Σε πρώτο βαθμό οι έξι κατηγορούμενοι είχαν κριθεί ένοχοι κατά περίπτωση για τα αδικήματα της θανατηφόρας σκοπούμενης σωματικής βλάβης, της θανατηφόρας σωματικής βλάβης και της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, ενώ ο έβδομος για απλή σωματική βλάβη, με αποτέλεσμα να τους επιβληθούν ποινές κάθειρξης από πέντε έως 15 έτη. Στο άκουσμα της ετυμηγορίας του δικαστηρίου η μητέρα του 22χρονου Αμερικανού φοιτητή, Τζιλ, είχε ξεσπάσει αναφέροντας ανάμεσα σε λυγμούς:
«Αν κάτι τέτοιο συνέβαινε στην Αμερική, θα ήταν άλλο το αποτέλεσμα. Τον πέταξαν και τον χτυπούσαν σαν σκυλί, γύρισαν πίσω χωρίς τύψεις γι’ αυτό που προκάλεσαν. Δεν νομίζω ότι αυτό είναι δικαιοσύνη για μια δολοφονία. Σκότωσαν έναν άνθρωπο με άγριο τρόπο…».
Ύστερα από αυτό οι δικηγόροι της οικογένειας είχαν ασκήσει έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης, την οποία είχε κάνει δεκτή ο αντιεισαγγελέας Εφετών Πατρών ως προς τους επτά από τους συνολικά εννέα κατηγορουμένους.
Μαρία Μεϊμάρη

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου