Saturday, 20 April, 2024

Αναβλήθηκε η δίκη του καθηγητή Δ. Κούβελα για fake news λόγω απουσίας μαρτύρων

Στο εδώλιο του κατηγορούμενου στην αίθουσα του Β’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, βρέθηκε ο καθηγητής της Ιατρικής σχολή του ΑΠΘ, Δημήτρης Κούβελας, για διασπορά ψευδών ειδήσεων, αναφορικά με την πανδημία, μέσω Διαδικτύου.

Μετά τη κατάθεση ενός μάρτυρα, η εισαγγελέας πρότεινε όπως και αποφασίστηκε την αναβολή της δίκης, καθώς δυο εκ των τριών μαρτύρων έλειπαν και κρίθηκαν άκρως απαραίτητοι για μια δίκαιη κρίση.

Η υπόθεση αφορά ανάρτηση του σε γνωστή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης τον Αύγουστο του 2021, όταν συνέδεσε το ισχαιμικό επεισόδιο που είχε υποστεί ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς, με πιθανή παρενέργεια του εμβολίου κατά του κορωνοϊού. Είχε αναδείξει μάλιστα και την ανάγκη να υποβληθεί κίτρινη κάρτα στον ΕΟΦ, για δυνητική ανεπιθύμητη δράση του εμβολίου.

Ο κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ, καθηγητής Θεόδωρος Δαρδαβέσης, κατά την διάρκεια της κατάθεσής του, έκανε λόγο για μια «κακή» ανάρτηση, υποστηρίζοντας ταυτοχρόνως ότι τα εμβόλια είναι ευλογία.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου