Thursday, 28 March, 2024

Ανατριχιάζει βίντεο με στρατιώτες που ψάλλουν τον Εθνικό Ύμνο στο Καστελόριζο

Την ώρα που η Αγκυρα ψάχνει συνεχώς τρόπους να δυναμιτίσει το κλίμα στην Ανατολική Μεσόγειο, φωτογραφίες του Γαλλικού Πρακτορείου

έδωσαν την αφορμή για νέα επίθεση και απειλές της Τουρκίας κατά της Ελλάδας. Στις φωτογραφίες φαίνονται οι Έλληνες στρατιώτες να αποβιβάζονται από πλοίο της γραμμής στο Καστελόριζο και η Τουρκία βρήκε αφορμή να κατηγορήσει την Ελλάδα πως παραβιάζει τη Συνθήκη των Παρισίων του 1947 σχετικά με το Καστελόριζο.

Μετά την αποβίβαση τους οι Έλληνες στρατιώτες που έψαλλαν τον Εθνικό Ύμνο στο Καστελόριζο όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο.

Ωστόσο, το ελληνικό υπουργείο Άμυνας διευκρινίζει πως πρόκειται απλώς για εναλλαγή της φρουράς που πηγαίνει από τη Ρόδο στο Καστελόριζο. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αυτό γίνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα και σίγουρα δεν αποτελεί αιφνιδιαστική κίνηση. Μάλιστα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, είχε ξεκαθαρίσει (κατά το παρελθόν) πως ό,τι απειλείται δεν αποστρατιωτικοποιείται, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα στην Άγκυρα για τα επεκτατικά της σχέδια.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου