Saturday, 20 April, 2024

Ανατροπή: Είδε το πρόσωπο του δολοφόνου ο 32χρονος

Ίχνη από το DNA των δραστών της δολοφονίας της 20χρονης Καρολάιν στα Γλυκά Νερά βρίσκονται στα χέρια των Αρχών

και εξετάζονται στο μικροσκόπιο του τμήματος εγκληματολογικών ερευνών.
Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο ΣΚΑΪ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, οι αρχές έχουν βρει και εξετάζουν ίχνη που άφησαν οι κακοποιοί στη μία ώρα φρίκης που παρέμειναν στο σπίτι, όπως ιδρώτα και τρίχες, και ευελπιστούν ότι από αυτά τα στοιχεία μπορεί να προκύψουν αποτελέσματα και να ανοίξει ο δρόμος για τον εντοπισμό των δραστών.
Πληροφορίες της ΕΡΤ αναφέρουν πως η 20χρονη κοπέλα και ο 32χρονος πιλότος είδαν το πρόσωπο του δολοφόνου, καθώς κάποια στιγμή του έπεσε στον λαιμό η μπαλακλάβα (κάλτσα προσώπου που φορούν οι μηχανόβιοι) που κάλυπτε το πρόσωπό του.
Όπως κατέθεσε ο 32χρονος πιλότος, όταν ο δράστης ανέβηκε πάνω στο κρεβάτι για να ακινητοποιήσει τη σύζυγό του, του έπεσε το περιλαίμιο μοτοσικλετιστή που φορούσε και έτσι είδε το πρόσωπό του. Ο δολοφόνος ήταν εως 30 ετών, μελαμψός, 1,72 υψος και με περιττά κιλά.
Ο σύζυγος της Καρολάιν περιέγραψε στους αστυνομικούς με κάθε λεπτομέρεια τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, το χρώμα των ματιών του και των μαλλιών του.
Δεν μιλούσε καθόλου στους συνεργούς του, παρά μόνο όταν ήταν να εγκαταλείψουν τη μεζονέτα, είπε κάποιες λέξεις σε μια άγνωστη γλώσσα για τον πιλότο.
Σαρώνει τις κάμερες της περιοχής η ΕΛΑΣ
Παράλληλα, οι αστυνομικοί σαρώνουν την ευρύτερη περιοχή στα Γλυκά Νερά για τον εντοπισμό υλικού από κάμερες ασφαλείας. Προς το παρόν υπάρχουν κάποια οχήματα που έχουν εντοπιστεί, χωρίς όμως να έχουν βρεθεί οι κάτοχοί τους, ενώ στα χέρια των αρχών υπάρχει και βίντεο που δείχνει περαστικούς που ακόμα δεν έχουν ταυτοποιηθεί.

Μάλιστα, γείτονας μίλησε στην ΕΡΤ για ένα “πολύ παλιό Audi” με τρεις επιβαίνοντες που κυκλοφορούσαν προ ημερών στην περιοχή. Στη διάθεση της ΕΛ.ΑΣ. είναι και οπτικό υλικό που έχει καταγράψει έναν ύποπτο να κινείται σε μικρή απόσταση από το σπίτι τις επίμαχες ώρες 5-6 το πρωί της περασμένης Τρίτης.
Οι αρχές πραγματοποιούν επίσης, σαρώσεις σημάτων κινητών τηλεφώνων που εξέπεμψαν από τις 3.00 έως τις 6.00 το πρωί της περασμένης Τρίτης. Ο “κοριός” της ΕΛ.ΑΣ. σαρώνει σήματα κινητών για τον εντοπισμό τηλεφώνων που δεν ανήκουν σε κατοίκους της περιοχής.
Σύμμαχος των Αρχών για να εντοπίσουν σήμα από τα τηλέφωνα των δραστών είναι το γεγονός ότι η περιοχή είναι αραιοκατοικημένη αλλά και το γεγονός ότι στις 5.00 το πρωί που έγινε η ληστεία δεν κυκλοφορεί κόσμος έξω και έτσι μπορούν πιο εύκολα να αποκαλυφθούν εκπομπές από ύποπτα κινητά τηλέφωνα.
Την ίδια ώρα, προσπαθούν να αντλήσουν στοιχεία και από την Τράπεζα Δεδομένων που σχετίζονται με παλαιότερες ληστείες, ο αριθμός των οποίων ξεπερνά τις 100.
Πάντως, οι αρχές θεωρούν ότι πρόκειται για σεσημασμένους από μια μεγάλη ληστρική συμμορία, η οποία δρα με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά. Οι ειδικοί, σύμφωνα με την ΕΡΤ, έχουν καταφέρει να περιορίσουν τα πρόσωπα στη λίστα υπόπτων αφήνοντας κυρίως βαρυποινίτες από τα Βαλκάνια.
Το προφίλ των δραστών
Το παζλ των κινήσεων, των χαρακτηριστικών, των συνομιλιών των τριών δολοφόνων της 20χρονης Καρολίνας, στα Γλυκά Νερά, συνθέτουν καθημερινά ο 33χρονος σύζυγος και τουλάχιστον 20 αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας.
Ο πιλότος βρίσκεται σχεδόν καθημερινά στο τμήμα που επιχειρεί να συλλάβει τους δολοφόνους της συζύγου του, δίνοντας λεπτομέρειες και στοιχεία που θυμάται σταδιακά, βοηθώντας τις έρευνες.
Σύμφωνα με τα όσα μπόρεσε να αντιληφθεί τη στιγμή της βίαιης εισβολής και τα όσα ακολούθησαν μετά την δέσμευσή του, κάνει λόγο για δύο μαυροντυμένους περίπου 1,80 ύψος, αδύνατους, που φορούσαν κουκούλες full face, ο ένας κρατούσε ένα ασημένιο περίστροφο και ο δεύτερος ένα μαύρο πιστόλι, ενώ ο τρίτος ήταν κοντύτερος, περίπου 1,70 ύψος, πιο ευτραφής, με περιλαίμιο μοτοσυκλετιστή που είχε ανεβάσει μέχρι τα μάτια.
Ο “κοντός”… δολοφόνος
Ο “κοντός” ήταν αυτός που επιτέθηκε στην 20χρονη, την έδεσε πισθάγκωνα με μία μπλούζα, και την πέταξε στο κρεβάτι μπρούμυτα. Ο Μπάμπης αλλά και οι αστυνομικοί εκτιμούν πως αυτός είναι ο δολοφόνος που έκλεισε με την μπλούζα και το χέρι του, την μύτη και το στόμα της Καρολίνα, οδηγώντας τη στον θάνατο.

Σε ένα από αυτά τα βίντεο που εξετάζουν οι Αρχές από την περιοχή αποτυπώνονται οι παράξενες κινήσεις ενός άνδρα στις 05:20 τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης, την ώρα που οι δράστες είχαν εισβάλει στο σπίτι της οικογένειας, σε μικρή απόσταση από εκεί. Φορούσε καπέλο τζόκεϊ και είχε ένα σακίδιο πλάτης, ενώ περπατούσε σε παράπλευρο δρόμο.
Οι αστυνομικοί εξετάζουν αν πρόκειται για τέταρτο άτομο που εκτελούσε καθήκοντα “τσιλιαδόρου” της συμμορίας των ληστών. Παράλληλα οι αξιωματικοί που χειρίζονται την υπόθεση αναμένουν τις άρσεις τηλεφωνικού απορρήτου και την σάρωση των επικοινωνιών στην περιοχή το κρίσιμο χρονικό διάστημα.
Στο μεταξύ μετά την επικήρυξη των δραστών με 300.000 ευρώ, δεκάδες έως εκατοντάδες πολίτες επικοινωνούν με τις αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες, δίνοντας πληροφορίες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν τις έρευνες, ενώ κάποιοι πηγαίνουν και αυτοπροσώπως στους αξιωματικούς προκειμένου να κάνουν το ίδιο.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου