Friday, 19 April, 2024

Ανδρεάδης: Επιτακτική ανάγκη η ενίσχυση των πυροσβεστών

Για τις ελλείψεις σε προσωπικό και υλικοτεχνικά μέσα ενημερώθηκε ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ Α’ Θεσσαλονίκης Βασίλης Ανδρεάδης

κατά την επίσκεψη του στον 2ο Πυροσβεστικό Σταθμό Θεσσαλονίκης «Αρχιπυροσβέστη Ιωάννη Κράγια», που εδρεύει στην οδό Μοναστηρίου.

Τον κ. Ανδρέαδη υποδέχθηκε ο διοικητής του Πυροσβεστικού Σταθμού Πύραρχος Σάββας Τσολάκης ο οποίος τον ενημέρωσε για μια σειρά από θέματα, όπως η παλαιότητα του κτιρίου αλλά και οι ελλείψεις σε εξοπλισμό και προσωπικό.

Ο κ. Ανδρεάδης άκουσε με ενδιαφέρον τα θέματα, τα οποία του έθεσαν τόσο ο διοικητής του σταθμού όσο και τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Επίσης τον ενημέρωσαν για τη μη πρόσληψη των εποχικών πυροσβεστών οι οποίοι θα μπορούσαν να συμβάλουν στο δύσκολο έργο της κατάσβεσης, ενόψει του καλοκαιριού. Όπως είπε ο κ. Τσολάκης εγκρίθηκε πρόσφατα ο προϋπολογισμός για τον εξωραϊσμό του σταθμού που κτίστηκε το1969, ωστόσο σε αυτό εμφανίζονται διάφορα τεχνικά προβλήματα λόγω παλαιότητας. Να σημειωθεί ότι ο πυροσβεστικός σταθμός απέκτησε πριν λίγους μήνες χώρο εκπαίδευσης με χρήματα που έδωσε ιδιώτης.

Ο κ. Ανδρέαδης τόνισε ότι η ενίσχυση του Πυροσβεστικού Σώματος αποτελεί βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης. Δεσμεύτηκε να εργαστεί ώστε να δοθούν οι απαραίτητες λύσεις στα αιτήματα των υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου