Wednesday, 24 April, 2024

Ανείπωτη τραγωδία: Τέσσερις νεκροί μετά από σύγκρουση σκαφών ανοιχτά της Αίγινας

Θαλάσσια τραγωδία σημειώθηκε λίγο μετά τη μία το μεσημέρι της Τρίτης (16/08/2016) στην Αίγινα. Ταχύπλοο, κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, εμβόλισε τουριστικό σκάφος που είχε ξεκινήσει από την Πέρδικα της Αίγινας με προορισμό το νησάκι Μονή και το οποίο μετέφερε 20 – 25 παραθεριστές

Το δυστύχημα έγινε περίπου στο μέσο της διαδρομής. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, μετά τη σύγκρουση των δύο σκαφών οι επιβάτες του μικρού τουριστικού σκάφους έπεσαν στη θάλασσα, με αποτέλεσμα τέσσερα άτομα να χάσουν τη ζωή τους. Μεταξύ των νεκρών είναι ο χειριστής του τουριστικού σκάφους, ένα παιδάκι 9 ετών και ένας άνδρας, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν ακόμη γίνει γνωστά, και εξετάζεται αν είναι ο πατέρας του παιδιού.

Από τη σύγκρουση τραυματίστηκαν 17 άτομα, τα οποία μεταφέρθηκαν αρχικά στο Κέντρο Υγείας Αίγινας και στη συνέχεια στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας. Από αυτούς δύο είναι σε σοβαρή κατάσταση. Ο ένας αντιμετωπίζει αναπνευστικά προβλήματα και ο δεύτερος κινδυνεύει με ακρωτηριασμό.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες από το Λιμενικό, φαίνεται ότι το ταχύπλοο, που είναι 8 μέτρων με ισχυρές μηχανές και καμπίνα, κινείτο με μεγάλη ταχύτητα κι έπεσε με δύναμη πάνω στο σκάφος, το έκοψε στη μέση και το ανέτρεψε.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στο ταχύπλοο σκάφος επέβαιναν τρία άτομα, τα οποία έχουν οδηγηθεί στο Λιμεναρχείο Αίγινας, αλλά δεν έχει διευκρινισθεί ακόμη ποιος ήταν ο κυβερνήτης. Στο σκάφος δεν επέβαινε ο ιδιοκτήτης του, ο οποίος όμως συνελήφθη. Ο άνδρας οδηγήθηκε στο Λιμεναρχείο Αίγινας, που διενεργεί προανάκριση.

 newsbomb.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου