Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Ηλεία: Καίγονται σπίτια, εκκενώνεται κατασκήνωση

Συναγερμός έχει σημάνει στα Μακρίσια Ηλείας, από τη φωτιά που ξέσπασε σε αγροδασική έκταση λίγο μετά τις 3:30 το μεσημέρι.

Σύμφωνα με το patrisnews.gr, η φωτιά καίει κοντά σε λιοστάσια και βρίσκεται σε δύσβατη περιοχή, με αποτέλεσμα να μη μπορούν να την προσεγγίσουν  οχήματα της Πυροσβεστικής. Στο σημείο επιχειρούν εναέρια μέσα.

Μάλιστα, νέες πληροφορίες αναφέρουν πως η φωτιά έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις, ενώ κινείται πλέον προς Κρέστενα. Συγκεκριμένα, η πυρκαγιά έχει ήδη μπει στα πρώτα σπίτια στη Σκιλλουντία και έχει δοθεί εντολή για προληπτική εκκένωση στην κατασκήνωση της Φρίξας, καθώς και στο χωριό Γρύλλος.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, «εκκενώθηκε η παιδική κατασκήνωση στην περιοχή Φρίξα, ενώ έχει δοθεί εντολή για προληπτική εκκένωση των περιοχών Κρέστενα, Μακρίσια και Σκυλλουντία». Επίσης, σύμφωνα με τον Βασίλη Γιαννόπουλο, «το πύρινο μέτωπο απειλεί τα πρώτα σπίτια στις περιοχές, Κρέστενα και Σκυλλουντία».

Ακόμη, όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης, «το πύρινο μέτωπο κινείται προς τις περιοχές Γρύλλος, Βρύνα και Σμέρνα». Να σημειωθεί ότι εκδόθηκε προειδοποιητικό 112 για να αποφεύγονται οι μετακινήσεις προς τις περιοχές που μαίνεται η φωτιά:

Όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Υγείας, έχουν τεθεί σε πλήρη ετοιμότητα τα Κέντρα Υγείας Κρεστένων Αρχαίας Ολυμπίας και Ζαχάρως καθώς επίσης και το Γ.Ν. Πύργου. Μέχρι τώρα μόνο ένας πολίτης που υπέστη ζημιές το σπίτι του από την πυρκαγιά έχει προσέλθει με αναπνευστικά προβλήματα στο Κ.Υ. Κρεστένων.

Στο σημείο επιχειρούν 72 πυροσβέστες με 24 οχήματα, 5 πεζοπόρα τμήματα, 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου