Friday, 29 March, 2024

Ανοίγει ο τάφος της Τζωρτζίνας για να πάρουν το τάμπλετ, με εντολή της ανακρίτριας

Ραγδαίες οι εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας της Τζωρτζίνας στην Πάτρα. Με εντολή της 18ης τακτικής ανακρίτριας, ανοίγει το μνήμα, όπου είναι θαμμένη η 9χρονη, προκειμένου οι Αρχές να πάρουν το τάμπλετ, που τοποθετήθηκε με το παιδί κατά την ταφή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δικαστική λειτουργός, Χριστίνα Σαλάππα, λίγες ώρες μετά την εξέταση του εν διαστάσει συζύγου της κατηγορουμένης, Μάνου Δασκαλάκη, ο οποίος κατέθεσε ότι πράγματι μετά από επιθυμία της Ρούλας Πισπιρίγκου τοποθετήθηκε το τάμπλετ στο μνήμα του παιδιού τους, έδωσε εντολή για την αφαίρεση του συγκεκριμένου αντικειμένου.

Μετά από αυτή τη σοβαρή δικαστική εξέλιξη, άμεσα οι αρχές θα προχωρήσουν στο άνοιγμα του τάφου για την αφαίρεση του συγκεκριμένου αντικειμένου, το οποίο θα διαβιβαστεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ασφάλειας, προκειμένου να ερευνηθεί και να διαπιστωθεί, αν μέσα σε αυτό υπάρχουν στοιχεία κρίσιμα και ένοχα μυστικά για την πλήρη διερεύνηση της δολοφονίας της μικρής Τζωρτζινας, που έχει σοκάρει το πανελλήνιο.

Αξιωματικός της ΕΛΑΣ σημείωσε σχετικά στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ότι «τα επόμενα σημαντικά στοιχεία στην υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου αναμένονται από την εξέταση των ψηφιακών μέσων της. Οι αναζητήσεις της στο διαδίκτυο θα “μιλήσουν”. Αναζητήσεις που θα απαντήσουν σε καίρια ερωτήματα, όπως εάν, από πού και πότε προμηθεύτηκε η κατηγορούμενη την ουσία κεταμίνη που βρέθηκε στις τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας». «Τα επιστημονικά δεδομένα είναι αυτά που θα κρίνουν, τελικά, την υπόθεση. Οι καταθέσεις μαρτύρων κάποιες φορές “αλλάζουν” με την πάροδο του χρόνου. Αυτά που μένουν, όμως, αναλλοίωτα στο χρόνο είναι τα επιστημονικά δεδομένα», πρόσθεσε, υπενθυμίζοντας πως τα ψηφιακά μέσα «μίλησαν», μεταξύ άλλων, και στην υπόθεση με το βιτριόλι στην Ιωάννα.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου