Thursday, 28 March, 2024

Αντιπροτείνουν χώρο για το κέντρο υποδοχής προσφύγων οι δήμαρχοι Ωραιοκάστρου και Δέλτα

Για το χώρο των 60 στρεμμάτων που βρίσκεται στα όρια των δήμων Θεσσαλονίκης και Αμπελοκήπων- Μενεμένης συμφωνεί και ο Γιάννης Μπουτάρης

Λύση στο πρόβλημα της δημιουργίας του κέντρου μετεγκατάστασης προσφύγων (relocation camp) στα Διαβατά φαίνεται να δίνει η αντιπρόταση που παρουσίασαν στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Π. Καμμένο, οι δήμαρχοι Ωραιοκάστρου και Δέλτα κύριοι Γαβότσης και Φωτόπουλος. Η πρότασή τους, η οποία βρίσκει σύμφωνο και το δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, είναι αντί για το στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου στη Σίνδο, ο χώρος υποδοχής των προσφύγων να δημιουργηθεί στα Σφαγεία σε οικόπεδο του ΟΣΕ, έκτασης 60 στρεμμάτων, το οποίο βρίσκεται στο δήμο Θεσσαλονίκης, στα όρια με το δήμο Αμπελοκήπων- Μενεμένης. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Φ. Σοβιτσλή (αναλυτικά στο αυριανό φύλλο της «Μ») ο Π. Καμμένος παρά την αρχική άρνηση της κυβέρνησης να σταματήσουν οι εργασίες στα κατά τόπους κέντρα, εμφανίστηκε θετικός στο αίτημα αλλαγής του χώρου που θα φιλοξενήσει τους πρόσφυγες αρκεί, όπως τους διεμήνυσε, αυτό να γίνει άμεσα λόγω των ασφυκτικών προθεσμιών μέσα στις οποίες η χώρα μας έχει δεσμευτεί να έχει έτοιμα τα hot spot.
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας
Στο μεταξύ νέα συγκέντρωση (προηγήθηκε διαμαρτυρία με τη συμμετοχή και των μαθητών της περιοχής) πραγματοποίησαν οι κάτοικοι του δήμου Δέλτα, έξω από το πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου, διαμαρτυρόμενοι για τη δημιουργία κέντρου μετεγκατάστασης προσφύγων στον χώρο.
Το μέλος της Επιτροπής Αγώνα Δημήτρης Σκουλαριώτης δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι οι κάτοικοι διαμαρτύρονται ειρηνικά, δεν έχουν πρόβλημα με τους ανθρώπους που αναγκάστηκαν να πάρουν το δρόμο της προσφυγιάς και πρόσθεσε ότι ο χώρος δεν είναι κατάλληλος. Ομάδα περιφρούρησης θα παραμείνει στο χώρο μέχρι να επιστρέψει από την Αθήνα ο δήμαρχος Δέλτα Ευθύμιος Φωτόπουλος και να τους ενημερώσει επίσημα για το αποτέλεσμα των επαφών του.

Αντιπροτείνουν χώρο για το κέντρο υποδοχής προσφύγων οι δήμαρχοι Ωραιοκάστρου και Δέλτα

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου