Wednesday, 24 April, 2024

Αντώνης Σύκαρης: «Collapse». Έτσι έχασε τη ζωή του ο σπουδαίος ορειβάτης

Το πώς ακριβώς έχασε τη ζωή του ο σπουδαίος ορειβάτης Αντώνης Σύκαρης έκανε γνωστό ο γιος του, Γιάννης.

«Μας ζήτησαν χαρτιά για τον επαναπατρισμό. Η σορός του έφτασε χθες-σχεδόν έναν μήνα μετά- στο νοσοκομείο της πρωτεύουσας Κατμαντού στο Νεπάλ. Ο πατέρας μου κατέρρευσε όπως μπορεί να καταρρεύσει οποιοσδήποτε ορειβάτης», είπε ο Γιάννης Σύκαρης στο iefimerida.gr.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο πατέρας του εξαντλήθηκε πάνω στα Ιμαλάια, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή: «Το λένε collapse στην ορειβατική διάλεκτο, η κατάρρευση στα ελληνικά. Ουσιαστικά είσαι τόσο πολύ κουρασμένος, δεν μπορείς να προχωρήσεις, λες να κοιμηθώ λίγο να ξεκουραστώ και ξεψυχάς. Θα επιστρέψει στην Ελλάδα το πολύ σε τρεις εβδομάδες».

Ποιος ήταν ο Αντώνης Σύκαρης

Ο Αντώνης Συκάρης είχε ανέβει με επιτυχία σε 170 κορυφές στο εξωτερικό και είχε πραγματοποιήσει 66 ορειβατικές αποστολές σε διάφορες χώρες του κόσμου.

Ήταν ο μοναδικός Έλληνας που έχει ανέβει σε πέντε από τις 14 κορυφές άνω των 8.000 μ., ενώ έχει σκαρφαλώσει σε 63 κορυφές πάνω από τα 4.000 μ. στις Άλπεις, μεταξύ αυτών: Everest 8.848m, Kanchenjunga 8.586m, Loche 8.516m, Manaslu 8.163m και στην Annapurna 8.091m.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου