Wednesday, 24 April, 2024

Ανώγεια: Διπλό φονικό για ένα υπόστεγο – Φόβοι για βεντέτα

Για ασήμαντη αφορμή, τα Ανώγεια της Κρήτης βάφτηκαν στο αίμα το βράδυ του Σαββάτου: Δύο νεκροί και ένας τραυματίας είναι ο τραγικός απολογισμός

ενώ τα Ανώγεια είναι «μπαρούτι» υπό τον φόβο βεντέτας. Όλα συνέβησαν περίπου στις 22:00 το βράδυ του Σαββάτου σε γειτονιά του Περαχωρίου Ανωγείων. Ένας 63χρονος, ο Λευτέρης Καλομοίρης σύμφωνα με πληροφορίες, λογομάχησε έντονα με τον 30χρονο Γιώργο Ξυλούρη.

Αφορμή για το φονικό ήταν η διαμάχη που είχαν για ένα… υπόστεγο σε χωράφι από την Παρασκευή. Το Σάββατο, οι δύο γείτονες βρέθηκαν στο καφενείο, λογόφεραν, πιάστηκαν στα χέρια και στη συνέχεια βγήκαν τα όπλα.
Ο 30χρονος Γιώργος Ξυλούρης, γνωστός με το παρατσούκλι Κίτρος, σκότωσε τον Λευτέρη Καλομοίρη. Στο σημείο έφθασε ο Μανώλης Καλομοίρης γιος του 63χρονου, που ενημερώθηκε από συγχωριανούς για το περιστατικό και τραυμάτισε με όπλο, θανάσιμα τον Γιώργο Ξυλούρη. Βρέθηκαν οκτώ κάλυκες από δύο διαφορετικά όπλα.

Ακόμη ένας 30χρονος στην προσπάθεια του να χωρίσει τους δύο άνδρες τραυματίστηκε ελαφριά στο πόδι, χωρίς όμως η ζωή του να διατρέχει κάποιον κίνδυνο. Όλοι τους μεταφέρθηκαν στο κέντρο Υγείας Ανωγείων, όπου άμεσα έφτασαν αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν προβλήματα μεταξύ των δύο οικογενειών. «Το μόνο που επικράτησε είναι ο θρήνος και τα μεγάλα γιατί. Καμία ασχήμια δεν έγινε από τους συγγενείς των νεκρών. Είναι ώρες δύσκολες για το χωριό μας και οφείλουμε οι κάτοικοι να σταθούμε ικανοί να στηρίξουμε τις οικογένειες και την ηρεμία στον τόπο μας», ανέφερε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο ιερέας των Ανωγείων, Ανδρέας Κεφαλογιάννης.

Στις 3 τα ξημερώματα, οι σοροί μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο του Ηρακλείου του 30χρονου και στο νοσοκομείο του Ρεθύμνου του 63χρονου, όπου σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες ιατροδικαστικές εξετάσεις. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και κλιμάκιο της Σήμανσης και της Ασφάλειας βρίσκονται στα Ανώγεια, όπου ερευνούν τα στοιχεία και τα ευρήματα για να πέσει φως στην υπόθεση. Στην περιοχή βρίσκεται, από την πρώτη στιγμή, και ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης υποστράτηγος Αντώνης Ρουτζάκης, ο οποίος συντονίζει τις έρευνες. «Πρέπει να διαφυλαχθεί η ηρεμία στο χωριό, να μην παρασυρθούν από λάθος πληροφόρηση οι δημότες και να αφεθούν οι Αρχές να λειτουργήσουν για το καλύτερο σε αυτές τις δύσκολες στιγμές για τον τόπο μας και τους ανθρώπους μας», είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Ανωγείων Σωκράτης Κεφαλογιάννης.

iefimerida.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου