Friday, 29 March, 2024

«Αν δεν αποσυρθούν τα πατίνια από τους δρόμους, κατάσχονται» – Το μήνυμα του δήμου Θεσσαλονίκης

Σύγχυση επικρατεί τις τελευταίες ώρες στη Θεσσαλονίκη με τη χρήση ηλεκτρικών πατινιών που μισθώνονται από τους πολίτες μέσω εφαρμογών.

Λόγω της καραντίνας έχει ανασταλεί η λειτουργία επιχειρήσεων που αφορά μισθωμένα μικροχήματα (ποδήλατα, πατίνια κλπ). Ο λόγος είναι ο περιορισμός εξάπλωσης του κορωνοϊού καθώς δεν μπορεί να ελεγχθεί η χρήση τους, ούτε να γίνει κάποιου είδους απολύμανση των οχημάτων μετά από κάθε χρήση.
Σύμφωνα με καταγγελίες που έγιναν στην διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης, μία από τις δύο εταιρίες που διαθέτει πατίνια προς μίσθωση δεν απέσυρε τον στόλο της με αποτέλεσμα να υπάρξει σύγχυση για το τι ισχύει. Καταγγελία έγινε και στην αστυνομία και στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας.
Με παρέμβασή του ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Μιχάλης Κούπκας κάλεσε να αποσυρθούν μέχρι σήμερα όλα τα πατίνια από την πόλη αλλιώς αύριο θα κατασχεθούν από τα συνεργεία του δήμου και θα μπει το ανάλογο πρόστιμο στην εκάστοτε εταιρεία που δεν τηρεί τη νομοθεσία.
Σύμφωνα με ενημέρωση του Ράδιο Θεσσαλονίκη, ήδη τις τελευταίες ώρες έχει ξεκινήσει η απόσυρση και των τελευταίων πατινιών από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου