Thursday, 28 March, 2024

Απεργία σιδηροδρόμων και Μετρό

Χωρίς μετρό η Αθήνα την Πέμπτη (02/03) λόγω απεργίας. Κανονικά ο ΗΣΑΠ

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν την Πέμπτη (02/03) οι εργαζόμενοι στις γραμμές 2 και 3 του μετρό, από τις 6 το πρωί έως τα μεσάνυχτα.

Η Γραμμή 1 του Μετρό Πειραιάς-Κηφισιά και το Τραμ θα λειτουργήσουν κανονικά.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ

«Η ΣΤΑ.ΣΥ ενημερώνει το επιβατικό κοινό, πως την Πέμπτη 2 Μαρτίου 2023 οι Γραμμές 2 & 3 του Μετρό δεν θα λειτουργήσουν από τις 6 το πρωί ως τα μεσάνυχτα, μετά την αιφνιδιαστική απόφαση σωματείου εργαζομένων αργά το βράδυ της Τετάρτης, να κηρύξει απεργιακή κινητοποίηση.

Ζητούμε προκαταβολικά συγνώμη από το επιβατικό κοινό, για την ταλαιπωρία και τις δυσκολίες που θα συναντήσει στις μετακινήσεις του».

24ωρη απεργία των σιδηροδρομικών την Πέμπτη 2 Μαρτίου. Έκτακτη σύσκεψη της ΠΟΣ και των σωματείων της

Την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας στον σιδηρόδρομο την Πέμπτη 2 Μαρτίου εξήγγειλε, σε έκτακτη ανακοίνωσή της, αργά σήμερα το βράδυ η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών. Αυτό αποφασίστηκε ομόφωνα, όπως αναφέρει η ΠΟΣ, έπειτα από συνεδρίαση της ομοσπονδίας και του συνόλου των πρωτοβάθμιων σωματείων που λειτουργούν στον σιδηρόδρομο.

Από την πλευρά της, η Hellenic Train γνωστοποίησε ότι, έπειτα από αυτήν την εξέλιξη, αναστέλλει όλα τα δρομολόγια.

Η ανακοίνωση της ΠΟΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς ως και οι Διοικήσεις του συνόλου των Πρωτοβαθμίων Σωματείων που λειτουργούν στον Ελληνικό Σιδηρόδρομο, σε έκτακτη συνεδρίασή τους που πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 1η Μαρτίου 2023 αποφάσισαν ΟΜΟΦΩΝΑ την προκήρυξη 24ωρης απεργίας την Πέμπτη 02 Μαρτίου 2023 του συνόλου του προσωπικού που απασχολείται σε όλες τις σιδηροδρομικές εταιρείες. Πλέον ο πόνος έγινε οργή για τις δεκάδες των νεκρών και των τραυματιών συναδέλφων και συμπολιτών μας.

Η απαξίωση που διαχρονικά επέδειξαν οι Κυβερνήσεις στον Ελληνικό Σιδηρόδρομο οδήγησαν στο τραγικό αποτέλεσμα των Τεμπών.

Δυστυχώς τα πάγια αιτήματά μας για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αρτιότερη εκπαίδευση, αλλά κυρίως εφαρμογή σύγχρονων τεχνολογιών ασφαλείας, πετιούνται μόνιμα στον κάλαθο των αχρήστων. Σήμερα η Σιδηροδρομική οικογένεια είναι φτωχότερη. Σήμερα η Ελλάδα είναι φτωχότερη. Η επόμενη μέρα είναι ημέρα περισυλλογής και θρήνου για τους αδικοχαμένους συναδέλφους μας.

Σήμερα, 02/3/2023, θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη της Π.Ο.Σ. και των Σωματείων-Μελών της στον 9ο όροφο του κτιρίου του ΟΣΕ (Καρόλου 1-3) στις 10.00’.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου