Tuesday, 23 April, 2024

ΑΠΘ: «Δεν σας ξεχνάμε, θα γίνουμε η φωνή σας». Μνημείο με τα ονόματα των 13 φοιτητών που χάθηκαν στα Τέμπη

Τα αποκαλυπτήρια μνημείου με τα ονόματα των 13 φοιτητών και φοιτητριών που έχασαν τη ζωή τους στα Τέμπη, έγιναν σήμερα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Κρατώντας φωτογραφίες με εικόνες από το μοιραίο τρένο, δεκαδες φοιτητες και φοιτητριες συγκεντρώθηκαν στα γρασίδια της Φιλοσοφικής Σχολής, για να φωνάξουν «δεν σας ξεχνάμε» στους 13 αδικοχαμένους νέους, που κάποτε μοιράζονταν τα ίδια έδρανα.

«Δυο μήνες έχουν περάσει από την μέρα που 57 συνάνθρωπο μας, 13 φοιτητές δεν έφτασαν ποτέ στον προορισμό τους, με εισιτήριο χωρίς επιστροφή. Πήραμε όρκο να γίνουμε η φωνή των νεκρών συναδέλφων μας, να μην επιτρέψουμε άλλα Τεμπη. Είδαμε σκεπές να πέφτουν στην οδοντιατρική, φοιτητής να πέφτει από το παράθυρο της Νομικής..» δήλωσε ο πρόεδρος του φοιτητικού Συλλόγου Μαθηματικού Γιώργος Θεοδωρίδης.

Η προεδρος του ΔΣ του Φοιτητικού Συλλόγου χημικού Χριστίνα δήλωσε ότι «το έγκλημα αυτό συνεχίζει να μένει στα μυαλά μας, μας γέμισε με θλίψη αλλά και με οργή. Όλοι οι συμφοιτητές μας δώσαμε όρκο ότι δε θα ξεχάσουμε ποτέ τους συμφοιτητές μας με τους οποίους μοιραζόμασταν τα ίδια έδρανα»… δείτε εδώ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου