Thursday, 28 March, 2024

ΑΠΘ: Στα κάγκελα το φοιτητικό κίνημα. Νέα διαμαρτυρία μπροστά στην πρυτανεία (Vid)

Σε νέο γύρο κινητοποιήσεων προχωρούν σήμερα φοιτητικοί σύλλογοι του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με αφορμή τη δια ζώσης επιστροφή των μαθημάτων, αλλά και της χθεσινής, νέας επιχείρησης της Ελληνικής Αστυνομίας στην κατάληψη του Χημικού.

Όπως την Τετάρτη έτσι και σήμερα, Πέμπτη, δεκάδες φοιτητές κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα μπροστά από το κτήριο Διοίκησης αντιτίθενται στη στάση που επιδεικνύει ο πρύτανης, Νίκος Παπαϊωάννου, τον οποίο αποκαλούν ως «τον μεγαλύτερο χαφιέ της κυβέρνησης και της ΕΛΑΣ».

Την ίδια ώρα σε τετράωρη στάση εργασίας προχωρούν και διοικητικοί υπάλληλοι του ΑΠΘ, ως ένδειξη διαμαρτυρίας στην «ομηρία του Νίκου Παπαϊωάννου» την οποία καταγγέλλουν, καθώς η διοίκηση έλαβε την απόφαση να κλειδώνει εδώ και δύο εβδομάδες όλες τις εισόδους της Πρυτανείας, υπό τον φόβο επεισοδίων. Υπενθυμίζεται ότι σήμερα το πρωί οι 15 συλληφθέντες της κατάληψης μεταφέρθηκαν στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, ενώ στις 13:00 έχει ανακοινωθεί φοιτητικό κάλεσμα στην Καμάρα για τον ίδιο λόγο, ενώ αναμένεται να ακολουθήσει πορεία στο κέντρο της πόλης.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου