Friday, 19 April, 2024

ΑΠΘ: 200 κρούσματα covid σε μία εβδομάδα – 606 από την αρχή του έτους

Συνολικά 606 θετικά κρούσματα κορωνοϊού έχουν καταγραφεί μετά την ολοκλήρωση του πρώτου ακαδημαϊκού μήνα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

αριθμός ο οποίος χαρακτηρίζεται ως «χαμηλός» από τις πρυτανικές αρχές -σε αναλογία με το μέγεθος της Πανεπιστημιακής Κοινότητας και των ενεργών φοιτητών.
Έναν μήνα και κάτι μετά την ολοκλήρωση του πρώτου μήνα της δια ζώσης διδασκαλίας η Υγειονομική Επιτροπή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κατέγραψε συνολικά έως την Κυριακή 14 Νοεμβρίου 606 θετικά κρούσματα κορωνοϊού, με τις διακυμάνσεις ανά εβδομάδα να μην εμπνέουν ανησυχία στις πρυτανικές αρχές, παρά το γεγονός ότι έως τις 7 Νοεμβρίου οι θετικές μολύνσεις ανέρχονταν στις 412. Δηλαδή, εντός επτά ημερών τα νέα θετικά κρούσματα στο Πανεπιστημιακό Ίδρυμα αυξήθηκαν περίπου κατά 200, με τον εβδομαδιαίο αριθμό να είναι ανάλογος από την έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους με φυσική παρουσία στις αίθουσες διδασκαλίας.
Λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης τα θετικά κρούσματα κατά την εβδομάδα 8 με 14 Νοεμβρίου κινήθηκαν στα ίδια περίπου επίπεδα, καθώς καταγράφηκαν συνολικά 194 νέες μολύνσεις, 186 σε προπτυχιακούς και πεταπτυχιακούς φοιτητές και οκτώ σε διδακτικό και λοιπό προσωπικό, ενώ την εβδομάδα 1-7 Νοεμβρίου καταγράφηκαν 184 θετικά κρούσματα κορωνοϊού -176 σε φοιτητές, 7 σε διδακτικό και λοιπό προσωπικό και ένα σε διοικητικό προσωπικό τμημάτων. Το διάστημα 11-31 Οκτωβρίου -οπότε και ξεκίνησαν τα μαθήματα- εντοπίστηκαν 228 θετικές μολύνσεις, εκ των οποίων 202 αφορούσαν φοιτητές, 23 σε διδακτικό και λοιπό προσωπικό και 3 σε διοικητικό προσωπικό.Επί συνόλου 51.577 ενεργών προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών, 2.291 μελών Διδακτικού και λοιπού προσωπικού (ΔΕΠ, ΕΔΙΠ, ΕΤΕΠ, ΕΕΠ) και 237 μελών Διοικητικού προσωπικού των Τμημάτων, τα συνολικά κρούσματα που αναφέρθηκαν στην Υγειονομική Επιτροπή του ΑΠΘ στις δυο τελευταίες εβδομάδες αλλά και από την έναρξη των μαθημάτων, είναι τα εξής, ανά κατηγορία:
Σημειώνεται ότι ίδια περίπου στοιχεία προκύπτουν με βάση τα δηλωθέντα κρούσματα στην πλατφόρμα edupass. Συνεπώς, τα παραπάνω στοιχεία στον πίνακα εξακολουθούν να χαρακτηρίζονται άκρως ικανοποιητικά από τις πρυτανικές αρχές του ΑΠΘ, καθώς όπως επισημαίνουν η επιδημιολογική εικόνα της πανεπιστημιακής κοινότητας παρακολουθείται στενά και σε καθημερινή βάση και από τις αρμόδιες υπηρεσίες του πανεπιστημίου. Ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο που συνοδεύει την ικανοποιητική πορεία της εκπαιδευτικής διαδικασίας στο ΑΠΘ είναι ότι τα κρούσματα αυτά δεν συνοδεύτηκαν με διάδοση-εξάπλωση στα ακροατήρια των μαθημάτων και στο προσωπικό του Ιδρύματος.
Σημειώνεται ότι οι πρυτανικές αρχές υπογραμμίζουν ότι εκτός από την πιστή τήρηση των υγειονομικών μέτρων απαιτείται ο εμβολιασμός όλης της ακαδημαϊκής κοινότητας, με στόχο να παραμείνουν χαμηλά τα νούμερα θετικών κρουσμάτων, καθώς και να διατηρηθεί η ομαλή διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας στις αίθουσες διδασκαλίας. Εντωμεταξυ, από γνωστούς φοιτητές που έχουμε, όσοι κόλλησαν ήταν από εμβολιασμένους ή οι ίδιοι εμβολιασμένοι και μάλιστα με διπλή δόση. Κι αυτό, γιατί είχαν τη σιγουριά ότι ήταν εμβολιασμένοι! Ενώ οι ανεμβολίαστοι προσέρχονται με αρνητικό τεστ! *Όποιος επιθυμεί, έχουμε τα ονόματα.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου