Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Αποκλειστικό cnn: «Strassenbande», Η πιο σκληρή συμμορία ανηλίκων στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ.

«Strassenbande» ή αλλιώς «συμμορία του δρόμου»: με αυτό το όνομα είχαν καταφέρει να κυριαρχήσουν ανήλικοι στα παράνομα στέκια της νύχτας

και να γίνουν φόβος και τρόμος αφού εκτός από ληστείες και κλοπές, έκαναν διακίνηση ναρκωτικών, επιθέσεις σε αυτοκίνητα και κτίρια ενώ στην ημερήσια διάταξη ήταν η «συνάντηση» με συμμορίες άλλων περιοχών για να λύσουν τις διαφορές τους.
Πρόκειται ίσως για την πιο σκληρή συμμορία ανηλίκων που συλληφθεί στην Ελλάδα.
Συνολικά 10 ανήλικοι και δυο ενήλικοι έπεσαν στα χέρια της υποδιεύθυνσης ασφάλεια Αθηνών και με μια δικογραφία που σπάνια συναντάς σε ανήλικους καθώς κατηγορούνται εκτός από εγκληματική οργάνωση, για ληστείες, βαριές σωματικές βλάβες και ναρκωτικά.
Στη φωτογραφία που εξασφάλισε το CNN Greece αποτυπώνονται τα μέλη της ανήλικης συμμορίας λίγο πριν ξεκινήσουν να κάνουν επίθεση και όπως φαίνεται κρατούν ρόπαλα και σιδερένια κοντάρια.
Οι «Strassenbande», αποτελούνταν κυρίως από ανήλικα μέλη με δράση στις περιοχές Καισαριανής-Ζωγράφου-Βύρωνα, στο χώρο της Πανεπιστημιούπολης Ζωγράφου, αλλά και κοντά σε σχολεία της Καισαριανής και του Βύρωνα.
Τα μέλη της συμμορίας έκαναν επιθέσεις σε βάρος ανηλίκων με σκοπό τη ληστεία αλλά και την πρόκληση σωματικών βλαβών, σε επιθέσεις σε άλλες οργανωμένες ομάδες διπλανών περιοχών, στην πρόκληση φθορών σε ιδιωτικά κτήρια και δημόσια μεταφορικά μέσα, ενώ παράλληλα προέβαιναν και σε διακίνηση ναρκωτικών ουσιών σε χώρους όπου συχνάζουν ανήλικοι.
Τα μέλη της συμμορίας χαρακτηρίζονταν από την ένδυση και τον τρόπο επίθεσης. Συγκεκριμένα τα μέλη της ομάδας φορούσαν μαύρα ρούχα και είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με κουκούλες ή μπλούζες.
Ως προς τον τρόπο δράσης επιτίθονταν κυρίως με ρόπαλα και μαχαίρια, αφαιρώντας από τα θύματα προσωπικά τους αντικείμενα και προκαλώντας τους σωματικές βλάβες. Επίσης και με σκοπό την επίδειξη ισχύος αφαιρούσαν από τα θύματά τους, τα ενδύματα.
Στο εύρος της εγκληματικής της δράσης, η εν λόγω συμμορία είχε αντιπαλότητα με έτερη ομάδα ανηλίκων που δραστηριοποιείται στην περιοχή του Ζωγράφου και συχνά πραγματοποιούσαν συντονισμένες εφορμήσεις σε σημεία της περιοχής, με σκοπό την πρόκληση και την επίδειξη ισχύος.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου