Thursday, 25 April, 2024

Απολύθηκε η νοσηλεύτρια που έδινε ηρεμιστικά ζελεδάκια σε παιδιά

Απομακρύνθηκε από τη θέση της στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Δυτικής Μακεδονίας, η νοσηλεύτρια που σύμφωνα με καταγγελία, έδινε ζελεδάκια με υπνωτικό σε παιδιά .

Η νοσηλεύτρια απολύθηκε με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τη Φλώρινα.

Η υπόθεση άρχισε να ξετυλίγεται όταν επιμελήτρια κατήγγειλε ότι είδε τη νοσηλεύτρια να δίνει σε δύο παιδιά του δημοτικού ζελεδάκια με υπνωτικό, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Για την υπόθεση ενημερώθηκε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία όπως είπε μιλώντας στην ΕΤ1 της προκάλεσε εντύπωση το γεγονός ότι από το φαρμακείο του Κέντρου, έλειπαν και ψυχιατρικά φάρμακα.

Στον εισαγγελέα η υπόθεση

Μετά τις καταγγελίες για την υπόθεση, με εντολή της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, διατάχθηκε ΕΔΕ, και ενημερώθηκε ο εισαγγελέας.

Όπως είχε γίνει γνωστό, η νοσηλεύτρια που εργαζόταν στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Δυτικής Μακεδονίας, είχε προμηθευτεί τα συγκεκριμένα ζελεδάκια εκτός δομής, καθώς δεν υπήρχαν τέτοια σκευάσματα μέσα στο φαρμακείο του Κέντρου.

Η επιμελήτρια της Δομής αντιλήφθηκε το περιστατικό και το ανέφερε στον υπεύθυνο Παιδικής Προστασίας του Κέντρου. Σε έλεγχο που έγινε εντοπίστηκαν δύο κουτιά με τέτοια ζελεδάκια. Μάλιστα, η νοσηλεύτρια φέρεται να χορήγησε μεγαλύτερη ποσότητα από τη συνιστώμενη στα παιδιά.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου