Saturday, 20 April, 2024

Αποσύρθηκε η τροπολογία Παππά μετά το ‘’κράξιμο’’

Παρέμβαση του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση: Μετά τη συγκρότηση του ΕΣΡ

η νομοθετική πρωτοβουλία για το νέο τηλεοπτικό πεδίο.

Αποσύρθηκε, λίγες ώρες μετά την κατάθεσή της, η τροπολογία του υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά, η οποία προέβλεπε πως σε πέντε ημέρες από τη δημοσίευσή της στο ΦΕΚ θα πέσει «μαύρο» στα κανάλια που δεν πήραν άδεια (δείτε εδώ). Η εν λόγω τροπολογία προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στην αντιπολίτευση, με τη ΝΔ να κάνει λόγο για «αυταρχική πράξη» και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέα Λοβέρδο, να κατηγορεί τον υπουργό Επικρατείας για «φασισμό».

Η τροπολογία Παππά απεσύρθη μετά από παρέμβαση του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, ο οποίος διεμήνυσε στον υπουργό Επικρατείας πως οποιαδήποτε νομοθετική πρωτοβουλία για την μετάβαση στο νέο τηλεοπτικό τοπίο θα λάβει χώρα μετά την προσπάθεια συγκρότησης του ΕΣΡ. Το παραπάνω γνωστοποίησε σε δήλωσή του ο κ. Παππάς, αναφέροντας: «Είχα πριν από λίγο επικοινωνία με τον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, τον κ. Βούτση. Εξέφρασε την άποψη ότι η οποιαδήποτε νομοθετική πρωτοβουλία για την μετάβαση στο νέο τηλεοπτικό τοπίο είναι καλύτερο να λάβει χώρα μετά τη νέα προσπάθεια συγκρότησης του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης μέσω της Διάσκεψης των Προέδρων της βουλής (σσ έχει οριστεί για την Τετάρτη). Αυτό και θα κάνουμε». Ο κ. Παππάς υπογράμμισε ότι «είναι η ώρα να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια συναινέσεων, τόσο για τη συγκρότηση της ανεξάρτητης ρυθμιστικής αρχής, του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης όσο και για τις ευρύτατες δυνατές συναινέσεις σε σχέση με τον τρόπο μετάβασης στο νέο τηλεοπτικό τοπίο».

«Ήρθε η ώρα νομίζω», είπε ο κ. Παππάς, «όλα τα κόμματα να κινηθούν με γνώμονα την υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος και όχι με γνώμονα την υπεράσπιση ειδικών, ιδιαίτερων, συμφερόντων».

voria.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου