Tuesday, 19 March, 2024

Αποφάσεις Φοιτητικών Συλλόγων

Το επόμενο διάστημα, Φοιτητικοί Σύλλογοι και Επιτροπές Αγώνα του ΑΠΘ θα προχωρήσουν σε διοργάνωση εκδηλώσεων

γύρω από ζητήματα που αφορούν το επιστημονικό τους αντικείμενο και απασχολούν τους φοιτητές, με σκοπό να ζωντανέψει η συζήτηση, ο προβληματισμός και η διεκδίκηση μέσα στους φοιτητικούς συλλόγους!
Συγκεκριμένα, η Επιτροπή Αγώνα Πολιτικών Μηχανικών θα πραγματοποιήσει εκδήλωση στις 21/10 στις 19:00 στην αίθουσα 5.15 (το αμφιθέατρο στο υπόγειο), με τίτλο «Μετά το πτυχίο, τι;». Ομιλητές θα είναι ο Βασίλης Μπαλτίκας, υποψήφιος διδάκτορας του τμήματος και μέλος του Δ.Σ. του σωματείου μισθωτών τεχνικών και ο Μάριος Καρεκλάς, απόφοιτος του τμήματος με μεταπτυχιακό στο τμήμα.
Ο Σύλλογος Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων Μηχανικών, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, καλεί στις 21/10 στην αίθουσα 5.53-5.54 (πτέρυγα μηχανολόγων, πρώτος όροφος, πρώτη αίθουσα δεξιά) στις 18:30, σε εκδήλωση με τίτλο “Ηλεκτροκινητήρες Vs Μηχανές Εσωτερικής Καύσης (Ντιζελοκινητήρες)”. Ομιλητές θα είναι ο Λεωνίδας Ντζιαχρήστος, καθηγητής του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών και ο Χρήστος Μαδεμλής, καθηγητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών.
Η Επιτροπή Αγώνα των Τοπογράφων, καλεί στις 22/10, στην αίθουσα 301 και ώρα 19:00 εκδήλωση με τίτλο «Μετά το πτυχίο, τι;» και ομιλητές τον Βασίλη Μπαλτίκα, υποψήφιο διδάκτορα στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών και τον Μάριο Παλάντζα, απόφοιτο του τμήματος Τοπογράφων Μηχανικών.
Η Συντονιστική Επιτροπή του ΕΚΠ θα πραγματοποιήσει εκδήλωση στις 22/10, στις 13:30, με τίτλο «Άνθρωποι με προβλήματα όρασης και γραφή braille” με ομιλήτρια την Σωτηρία Αλεξόπουλου, μητέρα παιδιών με προβλήματα όρασης, στην αιθ. 4.
Εκδήλωση διοργανώνει και οΣύλλογος Φοιτητών ΜΜΕ και Δημοσιογραφίας, στις 24/10, με τίτλο «Τα fake news και οι επιπτώσεις τους στην διαμόρφωση της κοινή γνώμης», στην αίθουσα 4 της ΝΟΠΕ, στις 19:30. Ομιλητές θα είναι η κ. Κωσταρέλα, καθηγήτρια του τμήματος και η ΆνναΜαρίαΗλιού, πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών.
ΚΟΙΝΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΦΥΣΙΚΟΥ, ΤΕΦΑΑ, ΜΜΕ, ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΥ, ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ, ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ, BIOΛΟΓΙΚΟΥ, ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΚΠ, ΣΥΣΚΕΨΗΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΠΑΜΑΚ
Την Πέμπτη 17/10 πραγματοποιήθηκε από τους σ.φ. φυσικού, ΤΕΦΑΑ, ΜΜΕ, ψυχολογικού, φαρμακευτικής, κτηνιατρικής, βιολογικού, από την συντονιστική επιτροπή ΕΚΠ και από τη σύσκεψη φοιτητών ΠΑΜΑΚ μαζικό φοιτητικό συλλαλητήριο που στη συνέχεια ενώθηκε με το συλλαλητήριο των εργατικών σωματείων ενάντια στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο.
Μετά οι σύλλογοι φοιτητών προχώρησαν σε κοινή σύσκεψη για να συντονίσουν τη δράση τους και κατέληξαν στην παρακάτω κοινή πρόταση.
Οι κινητοποιήσεις αυτών των εβδομάδων έδειξαν το δρόμο ! Η οργάνωση μας στα έτη, οι συνελεύσεις ετών και τμημάτων, οι επιτροπές που εκλέξαμε, οι αποσπάσεις που είχαμε έδειξαν ότι ο αγώνας μας μπορεί να έχει αποτελέσματα. Ήδη καταφέραμε:
● Να αποσπάσουμε δέσμευση ότι θα ανοίξει άμεσα η άνω λέσχη!
● Στο Πολυτεχνείο δόθηκε πρόσβαση στους μετεγγραφέντες στο e-learning και βεβαίωση για να σιτίζονται στη λέσχη ενώ δεν έχουν πάρει ακόμα τις μετεγγραφές τους!
● Στο τμήμα δημοσιογραφίας και ΜΜΕ δημιουργήθηκαν δύο τμήματα για τα εργαστηριακά μαθήματα για τους φοιτητές που δεν χωρούσαν.
● Στην γεωπονία μετά από διεκδικήσεις των φοιτητών δόθηκε χώρος για την ομάδα αυτοάμυνας στον 5ο όροφο του κτηρίου της γεωπονίας.
● Στο ΒΣΑΣ του ΠΑΜΑΚ επαναφέρθηκε για τους επί πτυχίω φοιτητές η πτυχιακή εξεταστική.
● Στην κτηνιατρική αποσπάστηκε δέσμευση ότι οι φοιτητές θα πάρουν ένα σύγγραμα το οποίο είχε κοπεί.
Η κυβέρνηση της ΝΔ θα μας βρει απέναντί της! Βάζουμε φρένο στα σχέδια της και στα ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα που υπηρετεί!
Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας! Καμία αναμονή! Οργανωνόμαστε, παλεύουμε, διεκδικούμε σπουδές-δουλειά με σύγχρονα δικαιώματα!
ΟΥΤΕ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΝΕΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΜΑΣ!
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΛΥΘΟΥΝ ΤΩΡΑ
ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΜΑΣ!
ΕΚΤΑΚΤΟ ΑΜΕΣΟ ΚΟΝΔΥΛΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ
● Άμεσα να κοπεί έκτακτο κονδύλι για να καλυφθούν οι ανάγκες των τμημάτων σε διδακτικό προσωπικό, εργαστηριακό εξοπλισμό, αναλώσιμα κλπ. Το πρωτογενές πλεόνασμα διογκώθηκε στα 4,48 δισ. ευρώ. Είναι εφικτό και απαιτούμε από αυτό το πλεόνασμα να κοπεί κονδύλι για τα πανεπιστήμια και τις εστίες!
● Για να σιτίζονται όλοι οι φοιτητές δωρεάν στη λέσχη με ανθρώπινες συνθήκες και όχι στοιβαγμένοι ο ένας πάνω στον άλλο!
● Να δοθούν όλα τα απαραίτητα βιβλία σε όλους δωρεάν και οι σημειώσεις να τυπώνονται από τα τμήματα!
● Ανέγερση νέων εστιών στο εγκαταλελειμμένο κτίριο-parking πίσω από τον πύργο του παιδαγωγικού.
ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ
● Να παρακολουθούν κανονικά όλα τα μαθήματα και τα εργαστήρια οι φοιτητές που έχουν δηλώσει μετεγγραφή. Να τους δοθούν βιβλία, πρόσβαση στη βιβλιοθήκη, τη λέσχη σίτισης κλπ.
● Να υπενοικιαστούν άμεσα ξενοδοχεία με την ευθύνη του κράτους και του πανεπιστημίου στους φοιτητές που έχουν κάνει αίτηση για εστία.
● Να δοθεί επίδομα στέγασης σε όλους τους φοιτητές που νοικιάζουν σπίτι.
● Υποδομή για ΑΜΕΑ.
ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΙΣΟΤΙΜΗΣΗ ΚΟΛΛΕΓΙΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ
Με το απαράδεκτο για το λαό αναπτυξιακό νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση της ΝΔ την επόμενη εβδομάδα θέτει «σαν τον κλέφτη» την τροπολογία για την παραπέρα ισοτιμία ιδιωτικών κολλεγίων εξωτερικού με τα ελληνικά πανεπιστήμια. Αυτή η οδηγία αποτελεί ένα ακόμα χτύπημα στο πτυχίο και στο εργασιακό μας μέλλον. Εισάγει στο όνομα της ισοτιμίας την τζάμπα ή πολύ φτηνή εργασία των αποφοίτων του εξωτερικού ως προπαρασκευαστικό διάστημα για να μπορούν να έχουν πρόσβαση στο επάγγελμα. Αυτό για εμάς σημαίνει πρώτον ότι ανοίγει το δρόμο να γίνει το ίδιο και σε εμάς το επόμενο διάστημα και δεύτερον ότι αφού θα υπάρχει διαμορφωμένο τμήμα εργαζομένων που θα δουλεύει πάμφθηνα θα αξιοποιηθεί ως όχημα για να πέσουν και άλλο τα εργασιακά δικαιώματα όλων. Και όλα αυτά την ώρα που το καθεστώς που μας περιμένει όλους είναι ήδη γεμάτο ελαστικές σχέσεις εργασίας και κακοπληρωμένη δουλειά. Κυβέρνηση και επιχειρηματικοί όμιλοι θέλουν αποφοίτους διετών, τετραετών, πενταετών σπουδών και απόφοιτους κολεγίων, που όλοι θα ανταγωνίζονται για μια θέση εργασίας με ισοπεδωμένα δικαιώματα, θα είναι εγκλωβισμένοι σε συνθήκες ανασφάλιστης και κακοπληρωμένης δουλειάς στο «όνομα» του μεταξύ τους ανταγωνισμού. Η συγκεκριμένη τροπολογία θα γίνει όχημα για περαιτέρω πετσόκομμα των εργασιακών δικαιωμάτων όλων! Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε με τους αποφοίτους των κολλεγίων από κοινού να δώσουμε τον αγώνα για να μην περάσει αυτή η οδηγία. Να διεκδικήσουμε όλοι μαζί να δουλεύουμε στο αντικείμενό μας με δικαιώματα, το πτυχίο μας να κατοχυρώνει την πλήρη πρόσβαση στο επάγγελμα.
ΟΥΤΕ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΖΕΙ ΤΑ ΔΙΔΑΚΤΡΑ ΣΤΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΑ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑ.
Το ν+2, η πρόσβαση του 10 ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!
Βάζουν νέα εμπόδια στις σπουδές μετά από τις απαιτήσεις των βιομηχάνων που θέλουν πιο γρήγορα να βγαίνει «στην αγορά εργασίας» τμήμα εργαζομένων με ορισμένη ειδίκευση δεξιοτήτων χωρίς συγκροτημένα μορφωτικά, επαγγελματικά και εργασιακά δικαιώματα ώστε να μας εκμεταλλεύονται όλους ακόμα περισσότερο. Για αυτό και την ίδια ώρα που ετοιμάζουν διαγραφές φοιτητών πολλαπλασιάζουν τις δομές κατάρτισης, μαθητείας και αναβαθμίζουν τις διετείς σπουδές. Θεωρούν βάρος τους φοιτητές από φτωχές οικογένειες που αναγκάζονται να παρατείνουν τις σπουδές τους επειδή κατά τη διάρκεια των σπουδών τους εργάζονται. Βάρος είναι η πολιτική που παγιώνει την υποχρηματοδότηση στα πανεπιστήμια, που αναγκάζει τους φοιτητές να πληρώνουν αναλώσιμα, σημειώσεις, να στοιβάζονται ο ένας πάνω στον άλλο στις αίθουσες και αποκλείει φοιτητές από τις σπουδές επειδή δεν πήραν τη μετεγγραφή τους ή επειδή δε χωρούσαν στην εστία!
Η ΜΟΡΦΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ-ΟΧΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ!
Προκλητικά μας λένε ότι αφού δεν υπάρχουν λεφτά πρέπει να πληρώσετε εσείς! Η κυβέρνηση ενισχύει τα δίδακτρα στα μεταπτυχιακά, ετοιμάζει νοίκια στις εστίες, δεν παίρνει κανένα μέτρο για να αντιμετωπιστεί το μεγάλο κόστος σπουδών που ήδη έχουμε.
Δεν δίνουν «σάλιο» για τις σπουδές μας για να μοιράζουν επιδόματα στους βιομήχανους, τους τραπεζίτες, τους μεγαλοξενοδόχους και μεγαλεμπόρους, δίνουν τα πλεονάσματα που ξεζουμίζουν από τις οικογένειές μας στην ΕΕ και τα όπλα του ΝΑΤΟ που δολοφονούν λαούς.
Στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν στην πρυτανεία του ΑΠΘ και στο υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης, διοίκηση και κυβερνητικοί εκπρόσωποι, μας έκαναν ξεκάθαρο ότι έχουν άλλες προτεραιότητες, όπως είναι το ΝΑΤΟ και οι πολεμικοί εξοπλισμοί. Μας λένε ότι ενώ τα αιτήματα μας είναι δίκαια δεν είναι ρεαλιστικά. Ρεαλιστικό για αυτούς δεν είναι να καλύπτονται οι δικές μας ανάγκες και να σπουδάζουμε ολόπλευρα και ολοκληρωμένα, αλλά να περιμένουμε την ανάκαμψη και από εκεί ίσως να πάρουμε κάτι. Ακόμα και τα ελάχιστα χρήματα που δίνουν στην ανώτατη εκπαίδευση τα ρίχνουν στους ΕΛΚΕ τους λογαριασμούς που αξιοποιούν επιχειρηματίες-καθηγητές για να κάνουν μπίζνες, στους μεγαλοεργολάβους που μας αφήνουν κάθε τόσο χωρίς φαγητό, καθαριότητα, θέρμανση.
ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ, ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ!
Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΣΥΛΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ!
Η συλλογική δράση, η διεκδίκηση, η αμφισβήτηση είναι τα όπλα μας για να τους εμποδίσουμε. Όλοι οι φοιτητές, μαζί με τον εργαζόμενο λαό, τους μαθητές μπορούμε να τα καταφέρουμε. Τους είναι πονοκέφαλος οι αγώνες μας για αυτό και η κυβέρνηση κατήργησε το άσυλο μετά από τεράστια καμπάνια συκοφάντησής του. Όπως δεν κατάφεραν να χτυπήσουν -παρά τα χημικά, τα γκλοπς- την μαχητική, μαζική διαδήλωση ενάντια στην επίσκεψη του Πομπέο η οποία κατάφερε να φτάσει στην αμερικάνικη πρεσβεία, όπως οι χαφιεδισμοί που επιστράτευσε στοχοποιώντας διαδηλωτές έπεσαν στο κενό έτσι θα πάρουν και το επόμενο μήνυμά τους. Μήνυμα σαν και αυτό που στέλνουν οι χιλιάδες εργαζόμενοι με τα σωματεία τους που ενάντια στο κλίμα τρομοκρατίας, στοχοποίησης απεργιών κατάφεραν σε μια εβδομάδα και οργάνωσαν δυο μαχητικές, μαζικές απεργίες και συνεχίζουν. Έτσι και εμείς θα δυναμώσουμε την οργάνωση, τους συλλόγους μας, τις κινητοποιήσεις μας!
ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΣΑΡΩΣΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ
Η κυβέρνηση της ΝΔ έρχεται με φόρα να σαρώσει κάθε δικαίωμά μας παίρνοντας τη σκυτάλη από τη προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ. Οι νόμοι Γαβρόγλου που έβαλαν με νόμο τα δίδακτρα στα μεταπτυχιακά, που διαμόρφωσαν πτυχία-φοιτητές-πανεπιστήμια πολλών κατηγοριών, που αποσύνδεσαν ακόμα περισσότερο το πτυχίο από το επάγγελμα, που έκαναν την πρώτη ισοτιμία πανεπιστημίων-κολλεγίων, που δημιούργησαν τους ενεργούς-ανενεργούς φοιτητές, που ενίσχυσαν το σχολείο ως εξεταστικό κέντρο και ενίσχυσαν την μαθητεία και δημιούργησαν τις διετείς σπουδές είναι το έργο που υλοποιεί η σημερινή κυβέρνηση και προσπαθεί να το πάει ένα βήμα παρακάτω με βάση τις οδηγίες της ΕΕ. Όπως οι φοιτητές και οι μαθητές αντιμετωπίσαμε τη προηγούμενη κυβέρνηση, τους νόμους Γαβρόγλου έτσι θα τσαλακώσουμε και αυτήν δεν θα την αφήσουμε να συνεχίσει το έργο που σαρώνει τα δικαιώματά μας.
Οι διοικήσεις των σχολών είναι τα «τσιράκια» των κυβερνήσεων-να δώσουν λύση τώρα στα προβλήματα μας-τέρμα πια στη κοροϊδία! Έχουν συμφωνήσει ήδη και τα έχουν βρει με τη κυβέρνηση, όπως έκαναν και με τη προηγούμενη, συμμετέχουν στο στημένο διάλογο με το υπουργείο, συμφωνούν στο νέο νομοσχέδιο που ετοιμάζεται. Η λεγόμενη αυτονομία και αυτοδιοίκηση των σχολών που η κυβέρνηση και οι διοικήσεις διαφημίζουν ως δήθεν καινοτομία υπάρχει χρόνια και τώρα και στο όνομα αυτής οι σχολές μας υπολειτουργούν και έχουν μετατραπεί σε επιχειρήσεις. Είναι ευθύνη της κυβέρνησης και των διοικήσεων να αντιμετωπίσουν και να λύσουν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.
Απαιτούμε:
● Να κοπεί έκτακτο κονδύλι για να καλυφθούν οι ανάγκες των πανεπιστημίων και των εστιών!
● Ανέγερση νέων εστιών στο εγκαταλελειμμένο κτίριο-parking πίσω από τον πύργο του παιδαγωγικού.
● Επικαιροποιημένα προγράμματα σπουδών με βάση τα σημερινά επιστημονικά δεδομένα, που θα προωθούν τη σύνδεση θεωρίας και πρακτικής εφαρμογής με κριτήριο τη διαμόρφωση ολοκληρωμένων επιστημόνων που θα καλύπτουν τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες. Όχι κατηγορίες πτυχίων και αποφοίτων.
● Πρακτική άσκηση ενταγμένη στο πρόγραμμα σπουδών, πάνω στο αντικείμενο, στην ευθύνη και εποπτεία του ιδρύματος με επιβλέποντα καθηγητή, με πληρωμή στο ύψος του κατωτάτου μισθού και πλήρη εργασιακά-ασφαλιστικά δικαιώματα. Εξασφάλιση θέσεων πρακτικής για όλους τους φοιτητές που το επιθυμούν. Να πληρωθούν τώρα όλοι οι πρακτικάριοι που είναι απλήρωτοι.
● Καμία επιχειρηματική δραστηριότητα στις σχολές. Καμία ανάμειξη και συνεργασία του πανεπιστημίου με τη δολοφονική μηχανή του ΝΑΤΟ.
● Καμία παρουσία αστυνομικών δυνάμεων στο χώρο του πανεπιστημίου. Να δεσμευτούν οι διοικήσεις ότι δε θα εφαρμόσουν το νέο νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση της ΝΔ για την κατάργηση του ασύλου μέσα στα Πανεπιστήμια.
● Άμεση κατάργηση των διδάκτρων σε όλα τα μεταπτυχιακά. Επαρκής κρατική χρηματοδότηση για τη λειτουργία των μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών.
● Να καταργηθεί άμεσα το απαράδεκτο χαράτσι των 20€ στο πανεπιστημιακό Γυμναστήριο του ΑΠΘ
● Δικαίωμα μετεγγραφής να έχουν οι φοιτητές και σπουδαστές: με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 25.000 ευρώ προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ ανά παιδί, των μονογονεϊκών, τρίτεκνων ή πολύτεκνων οικογενειών, που ανήκουν στην κατηγορία ατόμων ειδικών αναγκών με αναπηρία 67% και άνω.
● Γενναία αύξηση των δημόσιων δαπανών για την Έρευνα. Χρηματοδότηση της Έρευνας στα Ερευνητικά Κέντρα και τα Πανεπιστήμια αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό.
● Πρόσληψη όλου του απαραίτητου προσωπικού με μόνιμη, πλήρη και σταθερή σχέση εργασίας. Κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας.
ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΕ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ !
● Σάββατο 19/10 ημέρας προπαγάνδας των φοιτητικών συλλόγων στην πόλη για τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις τους.
● Κυριακή 20/10 συμμετέχουμε στην κινητοποίηση εργατικών σωματείων και φορέων της πόλης για τη δυσοσμία που προκαλείται από τα ΕΛΠΕ, στη δυτική Θεσσαλονίκη, στις 11:00 στο δημαρχείο Κορδελιού.
● 21-23/10 κινητοποιήσεις στους κοσμήτορες και τους προέδρους των τμημάτων για τα οξυμένα ζητήματα της κάθε σχολής. Προχωράμε σε συνελεύσεις ετών καιεπιτροπές παντού!
● Τετάρτη 23/10 φοιτητικό συλλαλητήριο μέσα στο πανεπιστήμιο .
● 24-25/10 προχωράμε σε κατάληψη των σχολών. Δίνουμε ζωντάνια στην κατάληψη με εκδηλώσεις – συναυλίες, προβολές ταινιών.
● Πέμπτη 24/10, ημέρα πανελλαδικού φοιτητικού συλλαλητηρίου στο υπουργείο Παιδείας, πραγματοποίηση φοιτητικού συλλαλητηρίου και αποκλεισμός του υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης, από τις 12.00
● 30-31/10 νέα κατάληψη σχολών.
● 30/10 κατάληψη πρυτανείας για τα αιτήματα μας και γλέντι.
● 31/10 πανελλαδικό φοιτητικός συλλαλητήριο 19:00, στην Καμάρα.Συμμετοχή σε νέα σύσκεψη των συλλόγων που συμμετέχουν στο συλλαλητήριο για συντονισμό της δράσης .
● Συμμετοχή στην Πανελλαδική Συνάντηση του ΜΑΣ, 10 Νοέμβρη,για πανελλαδικό συντονισμό όλων των Φοιτητικών Συλλόγων που κινούνται στην ίδια κατεύθυνση.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου