Thursday, 28 March, 2024

Αρπαγή Μαρκέλλας: Γνωστός στην αστυνομία ο Αφρικανός που αναγνώρισε η 10χρονη

Τον Αφρικανό άνδρα με τα κοτσιδάκια στα μαλλιά, που μιλούσε διαδικτυακά με την 33χρονη απαγωγέα της 10χρονης Μαρκέλλας

αναζητούν οι Αστυνομικές Αρχές της Θεσσαλονίκης, καθώς υπάρχουν βάσιμες υποψίες πως είναι παλαιός τους γνώριμος και μάλιστα τους είχε απασχολήσει σε υπόθεση παιδικής πορνογραφίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Realnews, οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την πλήρη διαλεύκανση της συγκεκριμένης υπόθεσης επικεντρώθηκαν στα όσα περιέγραψε το 10χρονο παιδί για τη συνομιλία που είχε η 33χρονη “στην τηλεόραση με έναν άνδρα μαύρο με κοτσιδάκια, σαν και αυτά που έχουν αυτοί που πουλάνε βραχιόλια”, όπως είπε χαρακτηριστικά η Μαρκέλλα. Η 10χρονη όταν έλεγε τηλεόραση, εννοούσε την οθόνη του υπολογιστή.

Ερευνώντας ενδελεχώς τα λεγόμενα της 10χρονης μαθήτριας, οι έμπειροι αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης έπεσαν επάνω σε μια παλαιά υπόθεση, τριών ετών πίσω, όταν η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος ερευνούσε ηλεκτρονικά αποτυπώματα για την υπόθεση παιδικής πορνογραφίας μέσω της Ιντερπόλ, που είχε στείλει τα σχετικά στοιχεία. Εκείνη την εποχή, η Ιντερπόλ είχε ασχοληθεί με κύκλωμα διαμοιρασμού υλικού παιδικής πορνογραφίας στην Ευρώπη και ένα από τα στίγματα που είχε ανακαλύψει “έβγαινε” στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη. Έπειτα από έρευνες που είχε πραγματοποιήσει, είχε φτάσει στα ίχνη ενός Αφρικανού, ο οποίος διέμενε στη Θεσσαλονίκη και είχε καταθέσει αίτημα ασύλου. Το συγκεκριμένο πρόσωπο είχε ερευνηθεί, πλην όμως ο υπολογιστής του είχε βρεθεί “καθαρός”, εκτός από τρεις αμφιλεγόμενες φωτογραφίες όσον αφορά την ηλικία των κοριτσιών που απεικονίζονταν σε διάφορες πόζες, ενώ παράλληλα είχε αποδειχθεί πως τις είχε κατεβάσει από το διαδίκτυο. Ο υπολογιστής του είχε ερευνηθεί και στα εργαστήρια, όπου είχαν διαπιστωθεί πολλές κινήσεις πλήρους διαγραφής αρχείων, αλλά και επαφών με διάφορα άτομα ανά την Ευρώπη. Ωστόσο, παρά τις έρευνες, δεν στάθηκε δυνατόν να στοιχειοθετηθεί κατηγορία σε βάρος του συγκεκριμένου προσώπου.

Η περιγραφή που έδωσε η 10χρονη για τον Αφρικανό, με τον οποίο συνομίλησε η απαγωγέας της, παραπέμπει στη μορφή του άνδρα που ερεύνησε πριν από περίπου τρία χρόνια η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος. Δυστυχώς, μέσα από τη διερεύνηση του φορητού υπολογιστή της 33χρονης δεν κατέστη εφικτή, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, κάποια διασταύρωση στοιχείων, καθώς είχε φροντίσει λίγο πριν από τη σύλληψή της να καταστρέψει τον σκληρό δίσκο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της Realnews, οι αστυνομικοί όφειλαν να διασταυρώσουν τις υποψίες τους για το συγκεκριμένο πρόσωπο, με αποτέλεσμα να τον αναζητήσουν στην παλαιά του κατοικία. Ο ίδιος είχε φύγει από το διαμέρισμα στο οποίο διέμενε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και κανείς δεν γνώριζε που είχε πάει, ακόμα και αν βρίσκεται στη χώρα. “Σαν να άνοιξε η γη και να τον κατάπιε… Ψάξαμε παντού και ρωτήσαμε πολύ κόσμο, κανείς δεν είδε και δεν άκουσε το παραμικρό για τον άνθρωπο που ψάχναμε”, λέει με νόημα στη Realnews αστυνομικός που έχει γνώση των ερευνών.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου