Friday, 29 March, 2024

Αστυνομικός… νοίκιαζε σε κακοποιούς τον υπηρεσιακό του ασύρματο για 2.000 ευρώ το μήνα

Αστυνομικός… νοίκιαζε σε κακοποιούς τον υπηρεσιακό του ασύρματο για 2.000 ευρώ το μήνα
Αστυνομικός είχε… νοικιάσει έναντι 2.000 ευρώ τον υπηρεσιακό του ασύρματο σε δύο κακοποιούς, προκειμένου να τον χρησιμοποιούν στις παράνομες δραστηριότητές τους, όπως προκύπτει από ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται, συνελήφθησαν δύο άτομα από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας για παράβαση της νομοθεσίας περί ασυρμάτων και δωροδοκία υπαλλήλου. Στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη αστυνομικός και ιδιώτης για τα αδικήματα της δωροληψίας υπαλλήλου, της παράβασης καθήκοντος και της κλοπής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η έρευνα ξεκίνησε έπειτα από καταγγελίες που έγιναν στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, για κατοχή και ακρόαση υπηρεσιακού ασύρματου από άγνωστα άτομα. Κατά τη διάρκεια της έρευνας διαπιστώθηκε ότι ο αστυνομικός είχε παραδώσει, έναντι μηνιαίας χρηματικής αμοιβής ύψους 2.000 ευρώ, υπηρεσιακό ασύρματο στα δύο άτομα, προκειμένου να τον χρησιμοποιούν στις παράνομες δραστηριότητές τους. Το πρωί της περασμένης Πέμπτης, έγινε αστυνομική έρευνα και εντοπίστηκε ο εν λόγω ασύρματος σε όχημα που χρησιμοποιούσαν οι συλληφθέντες. Σημειώνεται, επίσης, ότι γενετικό υλικό των δύο συλληφθέντων ταυτοποιήθηκε σε τέσσερις υποθέσεις κλοπών. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και παραπέμφθηκαν σε Ανακριτή.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου