Thursday, 25 April, 2024

Αυξήθηκαν τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου

Η αύξηση των κρoυσμάτων λοιμώξεων από τον ιό του Δυτικού Νείλου έθεσε τις υγιονομικές υπηρεσίες της χώρας σε επιφυλακή. Τα κρούσματα έφτασαν τα 12, ενώ τρεις ημέρες πριν ήταν 9.
Τα περισσότερα κρούσματα έχουν καταγραφεί σε Τανάγρα, Μέγαρα, Ηλιούπολη αλλά και στη Θεσσαλονίκη, στη Χαλκηδόνα.
Οι 11 από τους 12 που νόσησαν, όπως γράφει η εφημερίδα Έθνος, εμφάνισαν εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση. Ένας ασθενής εμφάνισε και πυρετό.
Στα Μέγαρα όπου εντοπίζεται και το μεγαλύτερο πρόβλημα η Περιφέρεια Αττικής ξεκίνησε ψεκασμούς για τα κουνούπια, ενώ η Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής προχώρησε στην τοποθέτηση παγίδων για τη συλλογή ακμαίων κουνουπιών, ώστε αυτά να ελέγχονται εάν είναι φορείς του ιού.
Οι ψεκασμοί έχουν ξεκινήσει και σε άλλες περιοχές και θα γίνονται ανά 15νθήμερο ώστε να εξολοθρεύονται οι προνύμφες.
Μιλώντας στο “Έθνος” ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ ανέφερε πως το Κέντρο παρακολουθεί καθημερινά την εξέλιξη του ιού και έχουν γίνει ήδη συσκέψεις για την επιτήρηση των κουνουπιών, ιδιαίτερα σε περιοχές που τα κουνούπια έρχονται σε επαφές με αποδημητικά πτηνά.
Σημειώνεται ότι αν και τα μέχρι τώρα κρούσματα δεν είναι πολλά οι επιστήμονες είναι σε επιφυλακή, καθώς η πορεία του ιού αναμένεται να κρατήσει ως το τέλος Σεπτεμβρίου.
Τέλος να επισημανθεί πως οι μεγαλύτερες επιδημίες έχουν καταγραφεί σε Ρουμανία, ΗΠΑ, Ισραήλ, Ρωσία και Ελλάδα.
Πηγή: Εφημερίδα Έθνος

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου