Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Αυτά είναι τα… μπουμπούκια που παρίσταναν εργαζόμενους της ΔΕΗ και λήστευαν σπίτια

Στη δημοσιότητα έδωσε η ΕΛΑΣ, φωτογραφίες και στοιχεία των μελών της σπείρας ληστών που ξάφριζε ηλικιωμένους παριστάνοντας

τους τεχνικούς της ΔΕΗ ή της συντήρησης ανελκυστήρων.
Συγκεκριμένα, η συμμορία κακοποιών αποτελούνταν από τους:
1. ΣΑΜΠΑΝΗ Αριστείδη του Αλεξάνδρου και της Λουκίας, γεννηθέντα την 12-1-1975 στα Άνω Λιόσια Αττικής,
2. ΡΑΜΟ Αργύριο του Αθανασίου και της Δήμητρας, γεννηθέντα την 16-9-1972 στο Βόλο,
3. ΣΑΜΠΑΝΗ Μάριο του Αριστείδη και της Λίτσας, γεννηθέντα την 17-5-1990 στην Αθήνα,
4. ΡΑΜΟ Παναγιώτη του Αργυρίου και της Τούλας, γεννηθέντα την 2-6-1990 στην Αθήνα,
5. ΚΑΛΛΕΑ Νικόλαο του Πέτρου και της Μαρίας, γεννηθέντα την 17-2-1992 στο Αιγάλεω
Η ΕΛΑΣ, αναζητά περαιτέρω στοιχεία για την εγκληματικής τους δράση και στο πλαίσιο αυτό δημοσιοποίησε τα στοιχεία τους, ζητώντας από οποιονδήποτε πολίτη έχει πληροφορίες να επικοινωνήσει με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6476201 του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.
Υπενθυμίζουμε ότι τα πέντε μέλη της συμμορίας, μεταξύ των οποίων και τα δύο φερόμενα ως αρχηγικά στελέχη, συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια ειδικής επιχείρησης. Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δράστες που είχαν συγγενικές σχέσεις μεταξύ τους, συγκρότησαν τη σπείρα, τουλάχιστον από τον Οκτώβριο του 2020.
Πως δρούσε το η σπείρα
Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, τα ηγετικά μέλη συστήνονταν σε ηλικιωμένους ως υπάλληλοι της ΔΕΗ ή τεχνικοί ανελκυστήρων. Στη συνέχεια έμπαιναν στις οικίες και με διάφορα τεχνάσματα οδηγούσαν τα θύματα στο χώρο της κουζίνας, όπου τα εγκλώβιζαν μετακινώντας κυρίως συσκευές.
Στο συγκεκριμένο διάστημα ενημέρωναν τηλεφωνικά και έδιναν κατευθύνσεις στα υπόλοιπα μέλη της σπείρας που έμπαιναν ανενόχλητα στις οικίες των ηλικιωμένων και αφαιρούσαν τιμαλφή. Σημειώνεται, ότι σε περίπτωση που οι ένοικοι αρνούνταν την είσοδο των δραστών στο σπίτι τους, τότε εκείνοι χρησιμοποιούσαν βία, απωθώντας ή απειλώντας τους ηλικιωμένους.
Έως τώρα έχουν εξιχνιαστεί 19 κλοπές και απόπειρες κλοπής από οικίες, 5 ληστείες σε οικίες, καθώς και κλοπή από αυτοκίνητο αστυνομικού, από το οποίο είχε αφαιρεθεί το πιστόλι του. Όπως εκτιμά η Αστυνομία, το οικονομικό όφελος που αποκόμισε η εγκληματική οργάνωση από τη δράση της, υπερβαίνει το ποσό των 200.000 ευρώ, ενώ τα μέλη της, αν και δήλωναν μικρά εισοδήματα και άστεγοι, το τελευταίο διάστημα δραστηριοποιούνταν στον τομέα του real estate. Συγκεκριμένα, αναζητούσαν ακίνητα και οικόπεδα για αγορά, επενδύοντας ποσά που αγγίζουν ακόμα και τις 80.000 ευρώ.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου