Friday, 19 April, 2024

Αυτοκίνητο βουλευτή παρέσυρε και σκότωσε νεαρό έξω από τη Βουλή;

Τι είναι πιο σοκαριστικό; Οτι αυτοκίνητο βουλευτή παρέσυρε και σκότωσε έναν νεαρό έξω από τη Βουλή; Οτι “τραμπούκισαν” αυτόπτη μάρτυρα;

Οτι δεν έχει ανακριθεί ο οδηγός; Οτι δεν έχει μιλήσει ο βουλευτής στον οποίο είναι χρεωμένο το αυτοκίνητο; Οτι το τραγικό γεγονός συνέβη την Παρασκευή το μεσημέρι και η είδηση εξαφανίστηκε;
Το ένα συνδέεται με το άλλο. Αν δεν υπήρχε τόση συσκότιση, δεν θα υπήρχε τόση ασυδοσία. Αν δεν υπήρχε τέτοια αίσθηση ατιμωρησίας, δεν θα υπήρχε τέτοια αγριότητα. Αν υπήρχε ισονομία, δεν θα υπήρχε περιθώριο για τόση αυθαιρεσία.
Ποια η αλήθεια για το σοβαρό τροχαίο στη Βουλή με νεκρό τον 23χρονο Ιάσονα; Γιατί στο twitter γίνεται χαμός από σχόλια;
Σφοδρή σύγκρουση μοτοσικλέτας με υπηρεσιακό όχημα που έβγαινε από τη Βουλή σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ο οδηγός της μηχανής.
Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, το υπηρεσιακό όχημα επιχείρησε να βγει από την πύλη της Βουλής στη Βασιλίσσης Σοφίας και τότε συγκρούστηκε με τη διερχόμενη μοτοσικλέτα.
Ο οδηγός της μοτοσικλέτας φορούσε κράνος, ενώ όταν τον παρέλαβε το ΕΚΑΒ είχε τις αισθήσεις του.
Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο και η κατάσταση της υγείας του ήταν εξαιρετικά σοβαρή.
Τελικά ο 23χρονος Ιάσονας πέθανε το Σάββατο 13 Μαρτίου και η οικογένεια του είναι ανάστατη.
Είναι αδιανόητο: Ενας νέος άνθρωπος έχασε τη ζωή του επειδή έτυχε να περνά με τη μοτοσικλέτα του έξω από τη Βουλή την ώρα που ο πρωθυπουργός απαντούσε σε επίκαιρη ερώτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ένας ασυνείδητος οδηγός που διέφυγε, οι συνάδελφοί του που προσπάθησαν να τον καλύψουν και η σιωπή των ΜΜΕ που φωνάζουν για τη διάδοση του κορονοϊού στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για την αστυνομική βία. Ευτυχώς που, για μια ακόμη φορά, υπάρχει βίντεο και η αλήθεια δεν μπορεί να κρυφτεί όση συγκάλυψη και αν επιχειρηθεί.
Στην περιοχή υπάρχουν κάμερες και οι συνθήκες του θανατηφόρου τροχαίου δεν γίνεται να κατασκευαστούν. Δύο 24ωρα κράτησε το κουκούλωμα. Ο οδηγός μπορεί να γλίτωσε το αυτόφωρο αλλά η ασυλία του δεν θα κρατήσει για πάντα.
Η κοινωνία των πολιτών αμύνεται και προστατεύει τη δημοκρατία από τους βιαστές της. Τα «μεμονωμένα περιστατικά» είναι πολλά. Οσο ισχυρός και να είναι ο προπαγανδιστικός μηχανισμός της κυβέρνησης δεν μπορεί να τα σκεπάσει. Αθροίζονται σε μια αλυσίδα βίας και ανομίας που εκθέτει τους φρουρούς της τάξης και τους πολιτικούς τους προϊσταμένους.
Μπορεί η αποκάλυψη να καθυστερεί και να είναι δύσκολη αλλά, τελικά, έρχεται. Για τον 23χρονο Ιάσονα είναι αργά. Για όσους δεν θα τον ξεχάσουν, όχι.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου