Saturday, 20 April, 2024

Αυτός είναι ο εργάτης, πατέρας ενός βρέφους, που καταπλακώθηκε στα μεταλλεία

«Παγωμένη» είναι η τοπική κοινωνία της Λαμίας, μετά το τρομερό εργατικό δυστύχημα που σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης στις στοές των Μεταλλείων Βωξίτη.

Η τραγωδία σημειώθηκε όταν μετά από αποκόλληση βράχου στη στοά 617, το όχημα στο οποίο επέβαινε ένας 39χρονος μηχανικός, καταπλακώθηκε, με αποτέλεσμα ο άνδρας να χάσει τη ζωή του ακαριαία.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, ο 39χρονος μηχανικός είχε παντρευτεί την αγαπημένη του πριν από λίγο και βίωναν την πιο όμορφη περίοδο της ζωή τους, καθώς απέκτησαν ένα μωράκι. Πριν προλάβει να δει το παιδί του να χρονίζει, ο άτυχος πατέρας έχασε με τραγικό τρόπο τη ζωή του εν ώρα εργασίας.

Μάλιστα, τοπικά ΜΜΕ, κάνουν λόγο για έναν ιδιαίτερα αγαπητό Λαμιώτη, ο οποίος στο παρελθόν είχε δραστηριοποιηθεί επιχειρηματικά στον χώρο της εστίασης.

Σύμφωνα με το tvstar.gr, μετά από μεγάλη προσπάθεια των ανδρών της 7ης ΕΜΑΚ που επιχείρησαν στο σημείο, ο άνδρας απεγκλωβίστηκε νεκρός και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο. Σημειώνεται ότι εκτός από τον 39χρονο, στη στοά εγκλωβίστηκαν άλλοι δύο εργάτες, οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους.

Τι δήλωνε ο άτυχος μηχανικός που έχασε τη ζωή του

Προφητικό, δυστυχώς, αποδεικνύεται βίντεο στο οποίο ο 40χρονος μηχανικός που σκοτώθηκε από πτώση βράχου τα μεταλλεία βωξίτη στη Φωκίδα, περιγράφει τις επικίνδυνες συνθήκες εργασίας μέσα στις στοές.

Το βίντεο ήρθε στο φως της δημοσιότητας λίγες ώρες μετά τον θάνατό του και πραγματικά ανατριχιάζει κανείς ακούγοντας τον να περιγράφει τόσο αναλυτικά και σαφώς τους κινδύνους που διατρέχουν οι εργαζόμενοι στο μεταλλείο καταλήγοντας ότι η δουλειά αυτή είναι ρίσκο.

Και η τραγική ειρωνεία είναι ότι το «ρίσκο» αυτό του στοίχισε τη ζωή πριν προλάβει να χαρεί το παιδί του.

«Είμαστε πάντα με το φόβο»

«Υπάρχει επικινδυνότητα. Μιλάμε για μια δουλειά κάτω από τη γη. Δεν έχουμε το φως του ήλιου, όπως είναι οι κανονικές δουλειές. Είμαστε πάντα με το φόβο ή με τον έλεγχο της πτώσης της οροφής ή τμήμα του πετρώματος που είναι από πάνω μας. Κινούμαστε σε περιορισμένο χώρο, με μηχανήματα και πρέπει να είμαστε σαφείς στις οδηγίες για το πώς πρέπει να γίνει η κίνηση. Και πάντα χειριζόμαστε εκρηκτικά», είχε δηλώσει τότε ο άτυχος Κωνσταντίνος Αργύρης στην κάμερα του Star Κεντρικής Ελλάδος.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου