Thursday, 28 March, 2024

Αφγανός μαχαίρωσε 16χρονο ομοεθνή του στη Λέσβο

Αιματηρή συμπλοκή για ασήμαντη αφορμή, το βράδυ της Δευτέρας, στο hot spot της ΒΙΑΛ στη Μυτιλήνη. Άλλες δύο βάρκες με 63 μετανάστες πέρασαν στο νησί

Στη Μονάδα Αυξημένης φροντίδας του Νοσοκομείου Χίου νοσηλεύεται από το πρωί 16χρονος Αφγανός, τραυματισμένος στη θωρακική κοιλότητα με μαχαίρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του σταθμού Αιγαίου, ο ανήλικος τραυματίστηκε σοβαρά με μαχαίρι από 18χρονο ομοεθνή του στο χοτ σποτ της ΒΙΑΛ χθες το βράδυ, έπειτα από λογομαχία που είχαν για το ποδόσφαιρο. Στην παθολογική κλινική του νοσοκομείου της Χίου νοσηλεύεται και ο 18χρονος δράστης, λόγω των χτυπημάτων που δέχτηκε μετά το συμβάν από συμπατριώτες του.

Δύο βάρκες με 63 μετανάστες πέρασαν στη Λέσβο

Άλλες δυο βάρκες με 63 μετανάστες και πρόσφυγες πέρασαν τη Δευτέρα και μέχρι σήμερα Τρίτη το πρωί στη Λέσβο. Η μια στη βόρεια πλευρά του νησιού και η δεύτερη ανοικτά της πόλης της Μυτιλήνης.

Σημειώνεται ότι είναι η έβδομη συνεχής μέρα που στη Λέσβο φτάνουν βάρκες μετά από μια μακριά περίοδο που ανάλογα φαινόμενα δεν είχαν παρατηρηθεί. Αντίθετα στη Χίο και στη Σάμο δεν πέρασε κανένας πρόσφυγας ή μετανάστης.

Σήμερα το πρωί, στη Λέσβο σε εφαρμογή της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας βρίσκονταν εγκλωβισμένοι 3064 πρόσφυγες και μετανάστες, στη Χίο 2480 και στη Σάμο 1081. Συνολικά στα νησιά του βορείου Αιγαίου βρισκόταν 6625 άτομα τα οποία στο σύνολο τους έχουν αιτηθεί τη χορήγηση ασύλου.

antennanews

 

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου