Wednesday, 24 April, 2024

Α. Τζιτζικώστας: Η συμπαράστασή μας στις γυναίκες-θύματα είναι άμεση σταθερή και αδιαπραγμάτευτη

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας Κατά των Γυναικών, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας

επισκέφτηκε το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας της Θεσσαλονίκης.
Πρόκειται για μια δομή, που παρέχει υπηρεσίες προς όφελος των γυναικών, για την καταπολέμηση της βίας, η οποία χρηματοδοτείται, όπως και πολλές άλλες κοινωνικές δομές σε όλη την Κεντρική Μακεδονία, από την Περιφέρεια, μέσω ευρωπαϊκών πόρων.
«Τα συμβουλευτικά κέντρα της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων είναι δομές και υπηρεσίες πρώτης γραμμής, που καλύπτουν την ανάγκη παροχής υπηρεσιών άμεσης βοήθειας προς τις γυναίκες που πέφτουν θύματα έμφυλης βίας, ενώ υλοποιούν και δράσεις πρόληψης και ευαισθητοποίησης μεγάλης σπουδαιότητας στις τοπικές κοινωνίες, συμβάλλοντας αποφασιστικά στη συνολική προσπάθεια να εξαλειφθεί το φαινόμενο της βίας κατά των γυναικών. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει αγκαλιάσει αυτές τις δομές, αναγνωρίζοντας το σπουδαίο έργο τους, και με την αξιοποίηση ευρωπαϊκών πόρων στηρίζει τη λειτουργία τους και υποστηρίζει τις ανάγκες τους. Με παρεμβάσεις μας αναβαθμίσαμε τη λειτουργία του Συμβουλευτικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, ώστε μέσα από δράσεις ψυχοκοινωνικής και νομικής υποστήριξης σε γυναίκες-θύματα βίας και διακρίσεων, αλλά και μέσα από δράσεις προώθησής τους στην απασχόληση και δικτύωσής τους με την τοπική κοινωνία, να αντιμετωπίζει πιο αποτελεσματικά και άμεσα, όπως και να αποτρέπει την έμφυλη βία κατά των γυναικών. Επίσης, στηρίζουμε το έργο του Συμβουλευτικού Κέντρου Θεσσαλονίκης στην πραγματοποίηση παρεμβάσεων ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των πολιτών. Το φαινόμενο της βίας κατά των γυναικών λαμβάνει στις σύγχρονες κοινωνίες εφιαλτικές διαστάσεις και αποτελεί μάστιγα, στην αντιμετώπιση της οποίας οφείλουμε να ενσκήψουμε όλοι και σε επίπεδο πρόληψης και σε επίπεδο αντιμετώπισης. Η βία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή σε οποιαδήποτε μορφή της και η συμπαράστασή μας στις γυναίκες-θύματα οφείλει να είναι άμεση, σταθερή και αδιαπραγμάτευτη», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου